De stand van zaken in Virtua

Auteur:YAN

Nasdaqar – Voor de buitenlanders die geïnteresseerd zijn in de actuele stand van zaken in Virtua omtrent handel, politiek, sociale activiteiten en nog veel meer. De hele handel is aanwezig in dit stukje. Enjoy!

Zoals in Eurodam de start van de handelsperiode voor zover ik weet heel erg goed begon was dat in Virtua het geval in Nasdaqar. Bij de rondestart waren alle handelaren die mainproducten zouden doen online en er was ook een heuse ijzerboer in Nasdaqar, goudie, dat meestal verzorgd wordt door een inwoner van het tegenwoordig minder actieve Cashington. Ook waren andere producten als machines en electronica van de partij. Later die middag kwam traag begrip1, beter bekend als een sub-account van traag begrip, ons uit de brand helpen door pompen en motoren te gaan verzorgen. Ook in Virtua blijkt weer dat hij goed kan handelen, zo is hij nu eigenaar van een mooie pompen en motoren mega-store aan de hoofdstraat van Nasdaqar.

Vanuit Centropolis leverde de van Ibisha verhuisde Super Captain of Industry, the hawk, vrolijk (duur) plastic! Maar goed, het schijnt dat het normaal is dat producten aan het begin van de handelsperiode. Ik moet zeggen dat de prijzen op het moment allemaal relatief laag zijn, zo is hout voor 0.57 ISH per stuk te vinden in Nasdaqar, ijzer is te koop voor de prijs van 10.99 ISH en ook steen is redelijk goedkoop. Steenexport is mogelijk met winst. Het (in verhouding met de andere producten) duurste product dat te vinden is in Virtua, is op het moment benzine, voor 5.5 ISH verkrijgbaar in Nasdaqar, voor toeristen. Aan het begin van de ronde was de benzine nog wel duurder, namelijk 5.7 ISH. Dat kwam doordat onze benzinehandelaar bell_1996 er met de pet naar gooide en zich na enkele dagen failliet wilde verklaren. De handel op het moment in Virtua is zoals het elke ronde op dit moment is. Redelijke verkopen en natuurlijk je geld sparen voor een mooie eindpositie!

De politiek begon in Virtua in vergelijking met de politiek in Cyberië erg rustig. De Council bestaande uit MoonPoker, Refund, (Brendan), dj ricky, Rokta en YAN begon direct met het discussiëren over nieuwe voorstellen en ook de ministeries van de Consul of Education en de Consul of Finances waren snel gebouwd door de desbetreffende Consuls (Brendan) en de Consul of Finances, en winnaar van de vorige handelsperiode, Refund. Toen de Consul of Justice and Safety, MoonPoker, van de chat gekickt werd door assistent dj ricky omdat hij dingen deed die niet geaccepteerd werden en naar zijn mening iemand anders die hetzelfde deed en niet gekickt werd is hij zo boos geworden dat hij een statement wilde maken door uit de Council te stappen. Zijn opvolger gelaarsdekat heeft gisterenavond bekend gemaakt dat hij ontslag zal nemen als CoJS, zijn reden hiervoor is dat hij vindt dat hij te onervaren is en dat hij te weinig tijd zijn. De derde, en hopelijk laatste CoJS die ik zal moeten aanstellen, zal vanavond bekend gemaakt worden in de Council Public.

Als president probeer ik de belangen van het Virtuaanse volk, mijn bazen, uiteraard zo goed mogelijk te behartigen. Dit probeer ik te doen door bijvoorbeeld vaak om hun mening te vragen. Zo hebben zij bijvoorbeeld de doorslaggevende stem over voor wie Virtua zou moeten kiezen als nieuwe Federal Union Chairman, de opvolger van Switzisch. Een ander voorbeeld is het vragen van de mening van de inwoners over een voorstel wat gemaakt werd door onze adviseur dj ricky. De meerderheid van de burgers gaf aan het een goed idee te vinden en vice president Refund en ik zijn nu dus druk bezig om dat idee door de Federal Union te krijgen. Voor zover ik weet, wordt dit erg gewaardeerd door al onze burgers.

Ook op sociaal gebied is Virtua goed bezig! Op het moment worden er meerdere sociale activiteiten door Virtuaanse burgers georganiseerd. Zo organiseert dj ricky op het moment een speciale Virtuan Music Contest waarin Virtuanen hun eigen lied kunnen maken en zo 5.000 ISH kunnen winnen en organiseert de uit Digitalië teruggekeerde Bleech de Virtuan Awards! Omdat deze clubs met een sociaal doeleinde gebouwd zijn kunnen de organisatoren bij de Virtuaanse Council verzoeken om (een deel van) hun kosten die ze hebben gemaakt voor het bouwen van de clubs terug te krijgen uit de staatskas.

Ook OCMan101 is druk bezig wat betreft sociale activiteiten, zo heeft hij sinds gisterenavond al twee clubs gemaakt. De eerste dient voor het bespreken van het geheime spel ‘De Virus’. Waar eigenlijk niet over gesproken mag worden volgens de spelregels. En de tweede is speciaal gemaakt als politiek café. Waarin spelers hun complimenten, of juist onvrede, kunnen uiten aan de andere spelers en de Virtuaanse Council.

Nou goed, wellicht hebt u, beste lezer, het al kunnen concluderen tijdens het lezen van dit artikel maar Virtua is hartstikke goed bezig! Zoals het natuurlijk altijd al was!