Inactiviteit raakt Cyberie

Auteur: YAN

Nasdaqar – Tsja… kom online in de Cyberische chat. Als enige in de lijst van mensen die online zijn in Cyberië. Je zou toch denken dat er meer mensen zouden zijn met een totaal van 95 ‘actieve spelers’.. Cyberië, het wordt al rondes lang geteisterd door inactiviteit, een slecht politiek systeem en te veel steden. Althans, da’s mijn idee als buitenstaander.

Inactiviteit

De inactiviteit in Cyberië is extreem hoog. Wanneer je in een willekeurige straat kijkt zie je 12 winkels van zo’n 6 handelaren. Een treurige bedoeling. Sinds een paar rondes heeft Cyberië steeds minder spelers. Eigenlijk was Cyberië altijd het land dat nooit last had van inactiviteit, te weinig spelers.

Het land had een bloeiende economie en had eigenlijk nooit te klagen. In tegenstelling met Ibisha toendertijd, waar behalve Rednax zo’n 3 andere spelers online waren. Of Monapoli, ook zo’n voorbeeld. Eurodam was altijd het pispaaltje van Cyberië, behalve arthur123 wilde niemand er wonen en ‘wat moest er nou mee gebeuren’?

Maar de rest van Cyberië? Nee hoor, geen problemen. De ene rondewinst en top-10-plek werd binnengehaald na de andere.

Maar nu? Nu is zelfs Zwollar, de stad die altijd het meest actief was, een inactief gehucht geworden. Zo lijkt ‘t.

Politiek

Naast de inactiviteit is er nog een groter probleem. Een probleem dat er al tijden speelt.. Ronde na ronde maar nog steeds geen oplossing. De dode Cyberische politiek. Vanaf ronde 105 werd een parlementsverkleining ingevoerd. Om meer activiteit te krijgen. Het parlement ging toen van 11 naar 7 personen. In het parlement zitten was toen nog iets waard. Nu is het niets meer dan een icoontje.

In de loop der tijd is de interesse gigantisch afgenomen, maar waarom, da’s de vraag. Een oplossing is er nog niet zo 1.. 2.. 3.. gevonden. Sommige partijen willen dat de mayors veel meer macht krijgen, de andere willen dat het politieke systeem gebaseerd wordt op de Virtuaanse council.

Wat het gaat worden en wanneer ‘t komt is nog de vraag!

Een ding is echter duidelijk, Cyberië vandaag is eigenlijk niets meer dan een handvol mensen met veelste veel steden en een niet werkend politiek systeem.

Ik ben benieuwd wat de tijd zal brengen en hoop het allerbeste, zowel voor Miniconomy maar ook voor Cyberië.