Wolkenkrabbers

Auteur: YAN

Nasdaqar – Ze zijn er al twee rondes, de wolkenkrabbers. Maar zijn er nu eigenlijk al terugkomende trends? In dit artikel een evaluatie van het gebruik en verhuren van wolkenkrabbers tot nu toe.

Winst

Vorige ronde was het zo dat de toeristen eigenlijk niet zo kieskeurig waren, of wel? De toeristen kwamen wel, of je nou een presidentiële suite verhuurde van 500 I-shells per nacht, of 1500 I-shells per nacht, het maakte ze vrij weinig uit. Dat is ook de verklaring waarom er vorige ronde zo gigantisch veel wolkenkrabbers waren. Elke speler die genoeg middelen had bouwde er wel eentje.

Vele spelers hebben er veel winst op gemaakt. Dat verklaarde ook waarom de top-10 grens ineens 40.000 I-shells verschoof in maar 1 ronde! Een extreem voorbeeld van een persoon die zich meer dan goed heeft bewezen op het verhuren en bouwen van de krabbers is Podje. Vorige ronde stond de Federale Kantoor Toren vol met zijn blije posts. Hoppa, daar gaat ie weer hoor, weer 2 toeristen erbij.

Kieskeurig

Deze ronde zijn de touristen echter wel even wat kieskeuriger geworden. Zo huurden de toeristen in de eerste vier/vijf dagen alleen maar basiskamers, comfortkamers en als je veel geluk had ook eersteklaskamers. Veel handelaren bouwden ook presidentiële suites met het idee dat de toeristen weer zo zouden zijn als vorige ronde maar met weinig succes: alleen een Ibishaan lukte het om een toeristen in z’n suite te krijgen, voor een record-lage prijs van rond de 600 I-shells.

De hadelaren met de goedkopere kamers, zoals bijvoorbeeld Troel of Likemyitem, die hadden geluk! Alle kamers werden direct verhuurd! Een mooi extra zakcentje dus.

Nieuwe mind-set

Vanaf de tweede week hebben de toeristen weer een soort van nieuwe ‘mind-set’ gehad. De toeristen huren nu wel wat suites. Echter zijn de prijzen waarvoor ze ze huren toch wel lager dan vorige ronde. Meestal moet een handelaar de balk van de prijs helemaal op ‘t goedkoopste hebben staan om een aantal toeristen te mogen verwelkomen.

Een uitzondering op dit verhaal is, ja misschien verwacht je het al, Podje. Opnieuw lukt het Podje om de suites te verhuren voor best wel hoge prijzen. Voor 1650 I-shells per stuk heeft hij weer een bovengemiddeld aantal toeristen dat bij hem intrekt. Is het nou zo gezellig bij Podje of is het de erfenis uit zijn Federal-tijd?

Concurrentie voor Podje

Maar er is meer dan alleen Podje! Sinds deze ronde is Virtuaan Likemyitem ook zeer gedreven in het verhuren van zijn wolkenkrabber. Likemyitem heeft op het moment al een skyscraper van 68 verdiepingen. Gecombineerd met comfortkamers, basiskamers maar ook penthouses en suites. De gemiddelde huur die hij ontvangt van de toeristen per dag is geschat op 25.000 I-shells! Dat betekent dat als hij alle huidige toeristen houdt tot aan het einde van de ronde dat hij van die toren nog wel 175.000 I-shells krijgt!

Podje reageert laconiek: ‘Ach, je kan niet elke ronde de beste zijn!’ en ‘Deze ronde deed ik niet echt mijn best.’

Crimes

Een minder effect van de nieuwe skyscrapers is ‘t feit dat je makkelijker beroofd kan worden. De criminelen maken er vol gebruik van! De optie om even snel een krabber in te gaan en daarna snel even je rijken buren beroven. Hoppa, de kamer uit en vele I-shells rijker geworden!

De Federals hebben hier tot nu toe geen oplossing voor gevonden!

Volgende ronde weer?

Tot nu toe zijn de volgende punten geconstateerd n.a.v. de introductie van de wolkenkrabbers:

– Hogere nettowaardes.
– Meer crimes.
– Meer toeristen.

De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen, althans heel veel spelers vinden. Zelf weet ik het niet.

Maarja, uiteindelijk beslist maar een iemand of de wolkenkrabbers er in R137 weer zijn, en dat is Wouter.