Bedankwoordje

Gevaarlijk, een rondje spelers bedanken. En toch lijkt het me verplicht dit te doen, bij het einde van de tweede actiefste handelsperiode ooit.

Het begint allemaal bij A Lontra, die me bij het einde van de vorige handelsperiode met een grijns aansprak en een ballonnetje liet opgaan: wanneer ga je nou eindelijk eens Zwollar komen leegkappen? De eerste reactie was uitstel, maar het vuur was weer aangestoken, en de berekeningen en voorbereidingen in een Excelsheet volgden al gauw. Normaal gezien hadden we geen tijd, maarja, zoals dat bij me gaat als je plant wil je ook zaken gaan testen en dat ging ik in Ibisha uittesten om me voor te bereiden op een grootse Zwollar-leegkapronde.

Soms zijn er zaken die je niet in de hand hebt, maar die wel het plan versterken. Deze kansen moet je met dubbele handen grijpen. Zo was er plots een halvering van het aantal boomkavels in Zwollar en ging Alvarez Ibisha bezetten waardoor de handelsperspectieven positief kleurden. Kansen die ik moest grijpen.

In eerste plaats wil ik Marcello Alvarez en Giulio Alvarez bedanken voor de handelsopzet in deze periode, net als Mukyrlax. Jullie dagelijkse inspanningen zorgden voor een handelsstabiliteit waarbij andere Ibishanen konden aansluiten. Verder mag ik ook andere Ibishanen opsommen, gaande van opnieuw, IBfiller, ipizza man, CIT, Roktav, alecto, Robman, Heimdall, Kerstkalkoen, Grease, Bumspud, Sir Trades Alot, Themostrichestman1, Danielgouw, DanF124, User027, FANETO, stumwx, win10240, Vaifilhao, Lycanv69, Izninja, Lyacs, plaguevictim60, rijkbroes

Ik heb ervan genoten om 2 weken lang de handelslijnen uit te zetten, jullie te zien ontplooien, de handel op te starten en het belangrijkste, te onderhouden. Van exportacties tot nachtelijke praatjes wegens nachtelijke uren, maar in eerste plaats uiteraard ook voor de dagelijkse handel. Wij hadden dan geen leerlingen om de handel te ondersteunen, bij bepaalde nachtelijke momenten verschoot ik er toch van meer dan 5 onbekende inwoners wat te zien uitproberen in Ibisha. In het bijzonder wil ik de handelaren bedanken die grondstoffen groeven, of het nu in Ibisha of in het buitenland was.

Als ik over het water naar Cyberiƫ kijk, lopen er daar ook een pak inwoners rond met wie ik heb gehandeld, zeker omdat de ijzerhandel in een monopolie viel. Ik zal ze niet allemaal opsommen omdat het internationaal misschien moeilijk ligt, maar probeer iedereen nog persoonlijk te bedanken tegen het einde van de periode. Echter wil ik vooral nog 2 inwoners in de bloemetjes zetten omdat ik toch erg veeleisend voor hen was: Leonardo_Alvarez voor de legendarische opzet in de eerste dagen van de handelsperiode waar je gigantisch veel ijzer doorverkocht. Als tweede Hubinho1 voor het leegkappen van de bomen in Zwollar, hoewel je in je tentamens zat kon ik steevast op je rekenen dat je de houtboeren van Roebelarendsveen van bomen voorziet. Ik wist dat je eigenlijk ook geen tijd had voor de IC-zaak te verdedigen, maar apprecieer ik het enorm dat je me desondanks tijdgebrek nog steeds uit de knullige situatie wou helpen.

Vervolgens moet ik ook in Virtua even kijken en bedanken. Zo valt Pinuscz in de prijzen, niet alleen als handelspartner maar ook om het openen van de haven en internationale handel samen op te zetten. Verder ook zij die olie groeven, deze zal ik ook persoonlijk bedanken en wegens het internationale handelsvertrouwen niet hier publiceren. Op die manier kon Ibisha de hele periode van plastic blijven voorzien worden, en viel de handel niet stil.

Niet alles ging echter vlekkeloos deze periode. In de eerste plaats wil ik mijn grootste concurrent voor de periodewinst, martijn5, feliciteren met zijn periode en alle succes wensen met de eindstrijd. Af en toe hebben we er minder koosjere verwensingen op nagehouden, mogelijks heb je nog steeds die verwensingen. Desondanks de strijd, heb ik nog steeds enorm veel respect hoe je Kronenburg op de kaart weet te zetten. Verder ging ik ook met gelaarsdekat rollebollend geld verspillen om een criminele les te spellen, of het gelukt is zal de einduitslag duidelijk moeten maken. Hij won alvast door een haven in Centropolis te blijven blokkeren. Vervolgens wil ik me graag excuseren naar A. Banderas voor overdreven aanpak na je bomenkavel. In dat opzicht liet ik me iets te hard meeslepen in de handelsplannen die in een cruciale fase zaten, waardoor ik over de schreef ging na je bomenkavelopkoop. Hopelijk bereiken deze excuses A. Banderas.

Afsluiten doe ik met iedereen het beste te wensen voor de einduitslag. Wordt het nu 100.000 of 150.000 I-Shell als top-10-grens? En wie wordt de derde in de ranglijst? Ik duim alvast voor iedereen, maar zeker voor al diegene met wie ik gehandeld heb. Bedankt!