Het profiel van… Marcello Alvarez

Alvarez is back, en dat zal de Federatie geweten hebben. Het Palacio Presidencial in Ibisha is behangen met statige portretten van familieleden uit heden en verleden, en op de glimmende metalen plakkaten aan de kantoren wordt elke naam standaard gevolgd door de beroemdste achternaam van de Federatie. Ik trof President Marcello Alvarez, hoofd de clan, op een rustig moment voor wat een standaard interview moest worden. Het werd veel meer, en dus heb ik zijn woorden dan ook integraal hieronder overgenomen.

Rats!: Hoe zou je je activiteiten deze periode in 3 woorden beschrijven?

Marcello Alvarez: Most Wanted Criminal!

R: Op een schaal van 1 tot 10, hoe succesvol vind je de economische prestaties van jouw land en waarom?
M: Ik voorspel 2 keer top 20 voor Ibisha, dat is nog altijd veel beter dan voordat Alvarez naar Ibisha toe kwam. Mukyrlax en Giulio Alvarez lijken top 10 zelfs. Een cijfer moet toch een 6je zijn. Het vertrek van Tranqer was een hele klap voor Ibisha. Ook alecto stopte na enkele dagen omdat hij pissig was geworden op het crime gedrag van advisor Minerva Alvarez. Erg jammer, verliezen van inwoners is wat Ibisha niet kan gebruiken. Toch moet ik zeggen dat als mensen niet tegen crime kunnen, ze maar in Virtua of Cyberiƫ moeten gaan zitten.

R: Zelfde vraag, maar dan op cultureel vlak?

M: Cultureel is Ibisha erop vooruit gegaan denk ik. Met de komst van onze familie is er toch een actieve president en een actieve burgemeester aanwezig. Er heerst een crimecultuur momenteel, die vooral door mij en Tranqer vorige periode in gang is gezet. Dat is enerzijds leuk, maar anderzijds vallen er onbedoelde slachtoffers. In Digitaliƫ bleek dit toch averechts te werken in het verleden. Toch moet ik concluderen dat Ibisha gescoord heeft opnieuw en haar identiteit groeiende is. Cijfer voor cultureel dus een 8, nog steeds winst te behalen.

R: Welk hoofd van staat vind/vond je het meest capabel en waarom?

M: Meest capabele staatshoofd… lastig hoor. Minimize is een held natuurlijk, ekte ekte Digitaliaan. Virtua’s leider is gloednieuw en hoewel ik hem vorige periode flink op de huid heb gezeten met bombardementen wil ik geen kwade woorden over hem zeggen. Ralgon… tja, wat kan ik nou eens zeggen over Ralgon in de krant? Ik had graag zijn vervanger aan de macht gezien, maar dat komt door het verleden wat ik met hem heb. Rivaal die respect verdient. Zelf ben ik de beste uiteraard.

R: Wie is in jouw ogen de grootste inwoner van de Federatie, die op dit moment nog actief is?

M: Dit is een uitgelezen kans om wat respect te uiten voor sommige veteranen. Ik hou van The Minic, idealisme is voor hem een drijfveer. Tranqer, verreweg de beste speler qua handel en creatief vermogen daarin. Ik vind het erg mooi te zien hoe You know me, Technix, Minimize, loco_tazz en jij (Rats!) een DigitaliĆ« vormen waar ik niet denk te overleven als ik er zou gaan wonen. Natuurlijk vind ik het jammer dat gelaarsdekat1 inactief is deze periode. Heilig ervan overtuigt dat zonder hem er geen Miniconomy was…

R: Welke inwoner uit het verleden zou je echt eens graag terug zien?

M: Binnen mijn familie, zeg ik direct Pedro Alvarez. Hij was de beste Alvarez aller tijden. Buiten de familie, zeg ik entertje. We missen je allemaal heel erg.

R: Wat is het beste advies dat je kan geven aan nieuwe inwoners?

M: Durf vragen te stellen in de chat.. er zijn meerdere inwoners die nieuwe spelers direct bij de hand nemen en zelfs hun eigen winstmarges even aan de kant zetten om te helpen. Luister dan ook naar assistants of diegene die reageert… vaak het beste.

R: Elke yin heeft zijn yang, wie is de jouwe?

M: Nou, de balans die ik vind is eigenlijk Alvarez zelf. Ik offer me vrijwel altijd op voor het succes van de familie, hoewel ik vaak de politieke rollen zelf vervul. Het vinden van vrede binnen de familie is mijn allergrootste spelplezier. Het verdelen van de rollen, het bepalen van het deel dat van ons word.

R: Je zegt wel dat je je vaak opoffert, maar wat vind je persoonlijk je eigen, mooiste prestatie?

M: Het allermooiste Miniconomy-moment dat ik kende was in een tussenronde, ik weet zo de nummers niet maar het was de tussenronde nadat the hawk dominant won. Ik logde zondags in, de handelsperiode duurde 1 week. 4 steden, de verloren steden… als verwacht was ik in onze geboorteplaats YenVille geplaatst. Ik kwam online en gaf direct aan mee te willen doen aan de initiatieven, maar dat hoefde allemaal niet. Dus ik werd boos… schoot the hawk failliet en werd eilandleider/burgemeester YenVille opnieuw, jaren nadat ons stadje gezonken was. Na veel lol, verdedigingstechnisch lukte het uiteindelijk Minimize om me op – 2.300 I-Shell te schieten. Waarna we besloten dat Metal Alvarez, de enige Alvarez online me zelf failliet zou schieten om zo burgemeester te worden. Daarna hebben we het kruit uit de FES verwijderd, 82.000 kruit in 1 keer weg. Direct ontslag en faillissement voor ons allebei, zo gelachen. Hele leuke week was dat.

R: En de bonusvraag: wiens profiel zou je graag eens in The Miniconomist zien?

M: Tranqer!