Olie

De economie bloeit in Virtua. Je hoeft geen econoom te zijn die de ingewikkelde statistieken kan lezen, iedereen met een beetje ogen in z’n kop merkt dat het hard gaat. Een paar grote industriebonzen, zoals Likemyitem of viraxje, trekken hard aan de wagen met als gevolg dat op een paar dagen tijd de Virtuaanse economie stevig in het zadel zit.

Stevig? Is dat niet altijd een beetje een illusie? Too big to fail? Het lijkt er op dat dat inderdaad wel eens het geval zou kunnen zijn. Want onderliggend aan de groei ligt een enorme dorst naar olie. Op een kleine week tijd is Virtua helemaal gedraineerd van het zwarte goud. In steden als Cashington of Centropolis is geen drupje olie meer te vinden in de velden. De Council, onder leiding van ondergetekende, trok aan de alarmbel bij de Federals, maar tot op heden lijkt het erop dat die de kat uit de boom gaan kijken. Virtua heeft nochtans via CoF Mastrup een énorme oorlogskas klaar om te gaan importeren van ver buiten de Federatie, alleen is het zoals wel vaker wachten op de toestemming van hogerhand. Virtua loert dan ook naar de velden in El Peso, en net dit leidt alweer tot spanningen tussen Virtua en Digitalië.

Digitalië is natuurlijk allang niet meer het enge land waar iedereen bang voor is. De tijden dat het echt gevaarlijk was om in Digitalië rond te gaan lopen ligt ver achter ons. Maar toch is het altijd uitkijken wie je er boos maakt. Eén van de Hubinho‘s bijvoorbeeld (geen idee welke, dat is het nadeel aan subs) kwam dreigen in de Public Council-club en verschillende bronnen verwijzen ook naar Digitalië als het aankomt op de politieke moord op Mystq.

Maar de dorst naar olie blijft en de realiteit is dat El Peso het enige olieveld heeft dat nog de moeite is in heel de Federatie. Dus zolang er vanuit de Federals geen signaal gegeven wordt dat Virtua mag gaan invoeren blijven de spanningen oplopen. Want zelfs een Miniconomy zonder olie is tot op vandaag niet haalbaar. Of is Wouter aan het nadenken over alternatieve energiebronnen?

Noot van de redactie: naar aanleiding van het grondstoffentekort in de Federatie zijn oude steden als Bahthoevedorp, Gold Coast en YenVille weer tot leven gewekt, ieder met een goedgevulde grond met diversiteit aan grondstoffen.