Cup Cover: Bijna op de helft

We zijn inmiddels bijna op de helft van het jaar en dus ook de MC Cup. De spanning zit er nog steeds goed in en het is nog zeker niet duidelijk wie er zal gaan winnen.

Wel zijn er een aantal handelaren met flink wat punten. De onbetwiste nummer 1 is nog steeds Tranqer. Ondanks dat hij aangegeven heeft de MC Cup niet als hoofddoel te zien, staat hij nu al bijna een half jaar lang onafgebroken bovenaan. Afgelopen handelsperiode leek hij de koppositie af te moeten staan aan viraxje. Met een ongekend hoog aantal crime punten stak hij viraxje toch weer voorbij. Hierdoor is de voorsprong afgelopen handelsperiode slechts met 1 punt geslonken. Ook martijn5 probeert aan te haken bij de koplopers door een jaar lang burgervader van Kronenburg te spelen. Tot nu toe lukt dit hem prima en ook ditmaal harkte hij de verkiezingsoverwinning weer makkelijk binnen.

Hieronder zien we een groepje handelaren aangevoerd door Leonardo_Alvarez. Deze handelaren scoren af en toe wat punten met hun handelskwaliteiten en ook regelmatig wat punten in de politiek. Het lukt echter vooralsnog niet om de drie koplopers bij te benen. Deze ronde lijkt Leonardo_Alvarez echter op weg naar een goede eindnotering en zo misschien wel een plek in de top-3.

De winnaar van de afgelopen handelsperiode, Tyc00n, schiet omhoog van 20 naar 7 en komt zo in dit groepje achtervolgers terecht. Op plek 13 vinden we Minimize terug. Hij is echter zijn kroon kwijt geraakt en begint de handelsperiode daarom niet met 7 punten. Na de 13e positie valt er een gat van 16 punten. De handelaren onder deze positie zullen dus flink punten moeten gaan scoren, willen zij nog kans maken op de overwinning.

Het lijkt er op dat we binnen enkele weken de 100-puntengrens gaan passeren. Doordat het de eerste editie is van de MC Cup is het lastig in te schatten hoeveel punten er gehaald kunnen gaan worden, en hoeveel handelaren de 100-puntengrens passeren. Gezien het feit dat het jaar 2016 nu bijna op de helft is lijkt een puntentotaal van 250 punten goed genoeg te zijn voor de winst. Dit is echter geen garantie. Tevens kan er in de laatste speelronde nog van alles veranderen. Zo kan zomaar iemand die laag op de ranglijst staat nog punten wegkapen die de nummer 2 hard nodig heeft. Dit hebben we in het verleden namelijk wel vaker gezien, ook in andere takken van sport…