Cyberische Verkiezingen: De Analyse

Waar ik in mijn vorig artikel nog dacht dat het een nek aan nek race zou worden voor het mayorschap in Kronenburg tussen martijn5 en arjanisme draaide het uiteindelijk toch helemaal anders uit.

Pop polls zijn niet altijd betrouwbaar. Op het laatste moment stelde oud gediende Remcowouter zich ook nog kandidaat. Maar het was toch martijn5 die met een duidelijke meerderheid herverkozen werd tot Mayor van Kronenburg.

In Zwollar hadden we maar 1 kandidaat en zo verlengde A Lontra zijn mayorschap zonder problemen.

In Roebelarendsveen waren de verkiezingen veel spannender met 3 aan elkaar gewaagde kandidaten. Na een lange telling was het uiteindelijk jackot die de verkiezingen won met 1 stem meer dan el-capo. Jackot kondigde hierna ook direct een paar nieuwe maatregelen in zijn stad af.
Eerst startte hij met een productenplan wat een goede keuze is als je niet heel erg veel inwoners in je stad hebt. Ook legde hij al snel 2 straten aan waarna hij de buitenlanders sluw verwees naar deze 2de straat. Maar de meest bijzondere maatregel die hij instelde is de invoering van 10% BTW ipv 5%. Voor velen lijkt het een rare beslissing en onze computermodellen zijn nog volop aan het rekenen aan wat voor gevolgen dit op lange termijn heeft maar de Mayor heeft deze berekening al lang rond.

Bij de verkiezingen voor het Cyberische parlement was er weer vooral een tekort aan kandidaten. Vermits 1 op de 3 kandidaten ook nog eens burgemeester werd. De Verkiezingen werden gewonnen door aftredend president Tresias Aegirsson die hierdoor zijn presidentschap verlengde na een goede vorige handelsperiode van hemzelf. Als vice-president werd de voor mij nobele onbekende Ronald Hilfer aangesteld die niet wist te overtuigen tijdens de verkiezingen met 0 stemmen.

Als gouverneurs krijgen we Troel en traag begrip voor respectievelijk Kronenburg en Roebelarensveen.
Voor Zwollar moet er nog een kandidaat gezocht worden wegens gebrek aan andere kandidaten dan A Lontra.

Wij wensen de verkozenen een goede en productieve handelsperiode toe.