Skyline vol torens

Vele inwoners van de Federatie genieten momenteel van een welverdiend verlof na een jaar lang hard werken om hun winkels draaiende te houden. Hierdoor zou je verwachten dat het een pak kalmer zou zijn maar het omgekeerd is waar.

Volle schepen met toeristen komen hier aan land om van hun vakantie te genieten. De buitenlandse overheid die een aantal weken geleden massaal vliegtuigen opkocht in onze Federatie zou deze nu gratis inzetten om zijn inwoners op vakantie te sturen naar ons mooie land. Of deze deal vooraf was afgesproken met Federal Government is niet bekend bij de redactie. Dit resulteert in het feit dat er een pak aan accommodatie nodig is voor deze toeristen. En waar de meeste rekenmodellen tot een paar handelsperiodes terug aangaven dat het bouwen van torens een verlieslatende of op zijn mist een high risk investering was, is iedereen het er vandaag over eens dat deze torens de basis zijn om als winnaar uit de handelsperiode te komen.

Op straat hoor ik handelaars praten over winstpercentages tussen de 30% en 50%. De skyline van alle landen in onze Federatie wordt dus vandaag de dag getekend door hoge skyscrapers. Op het moment van schrijven staat de hoogste in Ibisha en bevat deze 621 verdiepen. Ook in mijn woonplaats Kronenburg wordt hard doorgebouwd, zo zijn er 2 torens van meer dan 250 verdiepingen terug te vinden. Al zijn de toeristen niet alleen op zoek naar een kamer op een hoog verdiep met een prachtig uitzicht. De meer gefortuneerde toeristen zijn ook aanwezig en danig op zoek naar een verblijf in één van de penthouses die beschikbaar zijn. Wij willen hierbij alle toeristen van harte welkom heten en hopen dat zij een leuk verblijf hebben en onze federatie opnieuw zullen bezoeken. Al was het maar zodat het bouwen van torens interessant blijft en de economie hierdoor blijft draaien.