Woord van de President

Noot van de redactie: dit artikel is geschreven voor periode 153, maar is door problemen op de redactie niet eerder uitgebracht.

Eerder deze week kreeg ik van meerdere inwoners van Cyberië de vraag wat er aan de hand was met de nationale politiek. Maar tot het moment dat president Hubinho1 in de fout ging kon ik weinig ondernemen. Eens deze plots spoorloos verdwenen leek heb ik bij de Federale overheid het presidentschap opgeëist. Na wat tegenstribbelen kreeg ik dan het presidentschap als verjaardagscadeau.

Maar of dit nu echt een cadeau was na het 2 weken lang laten aanmodderen van het politieke landschap ben ik niet overtuigd. Ik moest op zoek naar een ganse nieuw bestuursorgaan behalve een gouverneur van Kronenburg. Wat deze post was actief bezet door Frankeur. Na een dagje rondzoeken is het dan toch gelukt om een volledig nationaal bestuur samen te stellen en de rechterlijke macht hij werkhuis te bouwen. Om aan te tonen dat het ons gemeend is met de politiek hebben we ook reeds 1 wetswijziging besproken welke op het moment van schrijven ter stemming voorligt. Hiermee wil ik toch even tonen dat het met een aantal actieve politici allemaal mogelijk is, en hoop ik dit ook de volgende handelsperiode voor jullie te mogen verderzetten en bewijzen. Want het werk is nog niet afgerond, we struikelen nog steeds over een te zwak onderwijssysteem en de vacatures voor rechter zijn ook nog niet allemaal ingevuld.

Vanuit het gouvernment wens ik jullie nog een goed einde van deze handelsperiode.