Allerlaatste alarmbel – Back to basics

Graag nam ik de Federals en Wouter eens mee op een bootcampweekend. Slinkend aantal spelers is al jaren een werkpunt voor MC, hoog tijd voor een reddingsplan.

Er moet meer concurrentie komen, prijzen die zakken houden het spel net leuk.

Afgelopen ronde heb ik al hard horen roepen mbt gebrek aan internationale handel. Deze moet namelijk gebrekkige producten in het ene land opvangen en in tweede plaats in concurrentie gaan om prijzen te doen dalen.

  • Gooi de politiek en spelers weer volledig door elkaar. Gooi de tradities overhoop en start 2 landen (een NL en een ENG) met elk 3 steden. Laat de landen starten met niets, gooi de steden en hun grondstoffen steeds door elkaar.
  • Stimuleer internationale handel actiever. In Miniconomy Ideas somde ik reeds enkele zaken op.
  • Maak het mogelijk om shops te bouwen waar je toeristen uit kunt weren. Zo kun je blijven producten aanleveren exclusief voor spelers.
  • Maak lonen en andere engagementen binnen Miniconomy terug marktconform. 10.000 ISH per ronde is niets in vergelijking met 2 miljoen die de winnaar bijeen verzamelt. Pas dan zijn jobs terug interessant.
  • FES inzetten voor meer concurrentie. Producten eindeloos in de FES een optie?

Grotere vraag naar grondstoffen nijpt de spelvreugde toe en zorgt voor saaiheid met enkel handel in week 1.

Het wordt elke ronde erger. De eerste 2 dagen zijn de prijzen hoog, dan zakt het kort en tegen de woensdag heeft elke hoofdproduct handelaar +1000 kavels. Vanaf dan is het tijd om hogere prijzen te zetten en de monopolie per land voor de komende 15 dagen aan te houden. Gravers zoeken is de enige bezigheid en voor de rest is het op automatische piloot. PM-dagen spenderen als grote handelaar kan als je voor winst gaat, maar als je een top-10 plek ambieert is het minder vanzelfsprekend om met credits te strooien. Als kleine speler ben je verplicht ook te graven al heb je de tijd niet of de zin niet. Maar waarom zou je graven als de producten toch enkel duurder worden en het volgende ronde toch weer hetzelfde is.

  • MV’s die graven: voor de echte die hard handelaren, maak het hen mogelijk om grondstoffen te graven voor elkaar zodat alles toch aan
  • Mijnen vanaf dag 1 die in concurrentie gaan met het huidig grondstof systeem

Mobiele versie

Ik ken de mogelijkheden niet en frustratie komt steeds vaker op. Mobiel is het allesbehalve toegankelijk vanwege de flash. Een oplossing is niet gemakkelijk, maar elke 4 dagen blijf je het tegenkomen dat mensen problemen hebben door de skyscrapers.

Gebrekkige communicatie

Ook dit wordt al een eindje verweten maar met de Federal-verandering is er geen grote verbetering. Een ronde-mail op woensdag is enkel nog in het geheugen van de veteranen gegrift. CBI zaken worden koelbloedig afgerond zonder inspraak of discussie mogelijkheid. Zaken als torens of toeristen wordt mee gespeeld zonder communicatie in welke richting er veranderingen zijn. Het spel wordt meer een lucky game om ronde te winnen (degene die de juiste kamers bouwt) dan een handelsspel met tactieken.

Gevolgen zijn duidelijk en hard

Sinds ronde 152 halen we geen 75% meer van de nodige credit inkomsten. Deze ronde en in de tussenronde strooiden onder andere hubinho en ik met credits waardoor deze een uitzondering zijn.

Sinds ronde 152 ligt het spel steeds plat na week 1 en er zit geen betering in ongeacht de pogingen van de Federals.