Verrassing!

Pakjesavond duurt nog even, en ook de verlichte (kerst)bomen laten nog even op zich wachten, maar toch heeft Cyberië deze periode een verrassing te vieren.

Het begin van deze periode begon voor handelaren prima, maar de Cyberische politiek kwam met spierballentaal op gang. Door het ontbreken van essentiële wetgeving werd uiteindelijk Plastic dame als President van Cyberië verkozen naar verluid om de boel wat op te schudden. Wat blijkt echter? Plastic dame toont zich een uitstekend President. Onderwijs loopt en examens worden afgenomen, de rechtbank is geopend en is na maanden van stof happen weer bezet door diverse rechters. De aanstellingen werden tijdig verwerkt, onderwerpen komen ter stemming en topics worden geopend.

Plastic dame heeft natuurlijk al heel wat ervaring op het gebied van handel, maar het behappen van de nationale politiek leek heel andere koek. Toch gaat dat vooralsnog prima. Boze tongen beweren wel dat ze een handje heeft gehad in het faillissement van Vicepresident jackot. Hij wachtte te lang met het opzetten van een begroting, keerde steden te laat en te weinig geld uit, en ook de salarisbetalingen bleven achterwege. Tranqer werd daarop ingeschakeld om Cyberië aan een nieuwe Vicepresident te helpen.

Ook hier hapert de Cyberische wetgeving echter weer: ook het benoemen van een nieuwe Vicepresident is niet afdoende geregeld. Daarvoor is reeds reparatiewetgeving aangenomen, maar daar heeft Cyberië deze periode nog geen baat bij.

Onder Plastic dame doet Cyberië het echter prima, en het degelijke wetboek wordt in sneltreinvaart verbeterd. Animo voor de politiek, maar ook voor de handel groeien, en daar groeit de hele Federatie van. Al lijken het vooralsnog vooral de buitenlandse handelaren die profiteren van een stabiel en welvarend Cyberië.