Last Man Standing – Handelsperiode 162

DIGITALIË – In handelsperiode 162 werd het evenement The Last Man Standing georganiseerd in Digitalië. De bedoeling van het evenement is dat een aantal handelaren op elkaar gaan schieten en bommen gaan plaatsen om elkaar failliet te krijgen. Als er meerdere handelaren overblijven, zal degene met de meeste aangerichte schietschade winnen. De winnaar wint de prijzenpot van 100.000 ISH en nog een ronde Premium Memberschap.

Het evenement vond plaats tussen de volgende deelnemers:
1) The King 2, de koning van Digitalië
2) You know me, de wapenhandelaar van Digitalië
3) Ritz, hofmeester van Digitalië
4) hubinho, de enige Criminal Mastermind
5) El tomacho, de burgemeester van El Peso
6) Minimize, ex-topcrimineel en senator
7) COE, burgemeester van Monapoli

Voordat het evenement van start ging waren al voorbereidingen getroffen. Zo is The King 2 slachtoffer geworden van een dubbele bomaanslag, lag er een mijnenveld aan bommen rondom de huizen van de deelnemers, was Ritz vergeten waar hij zijn bommen had neergelegd en liet hij een van zijn eigen bommen ontploffen en is COE ontsnapt aan drie bommen van Ritz die ontploften voor zijn COE Tower III terwijl hij aan het winkelen was.

21 april
Om middernacht 21 april gingen de eerste bommen af. In El Peso waren vier bommen ontploft en in Monapoli waren er zes bommen ontploft. Ondanks de ontploffingen is geen enkele deur waar een deelnemer zich achter verschuilde open geblazen. Omstreeks 8 uur ‘s ochtends ontstond het eerste vuurgevecht nabij de FES van El Peso. Hubinho werd getroffen door een kogel van COE, waardoor meerdere deelnemers erheen gingen om mee te schieten. Later die dag lukte het Ritz de deur van de COE Tower IV open te blazen met een van zijn bommen. Ritz en The King 2 wisten meerdere schoten op COE af te vuren. Hierop nam COE de indringers onder schot, maar maakte een erg dure fout. Hij vergat namelijk de herstelde deur weer op slot te doen. Hierdoor konden Ritz en The King 2 nog een hele boel kogels op COE af vuren.

22 april
Zaterdag 22 april was de grens van 100.000 ISH schietletsel overschreden. Hubinho had tot die dag toe de meeste schade verricht met heel dicht achter hem The King 2 die nog geen 1.000 ISH minder schade verricht had. Onderaan staan Minimize en El tomacho met nog minder dan 10.000 ISH aan schade. Verder heeft het strijdperk zich tot een viertal locaties beperkt. Ten eerste braken er in de club Last Man Standing geregeld vuurgevechten uit, aangezien alle deelnemers zich regelmatig in dezelfde club moeten melden. Ook waren er een aantal vuurgevechten achter het huis van El tomacho, voor de COE Tower IV en in de goudvelden achter de COE Tower V.

23 april
Op 23 april had de Last Man Standing de grens van 200.000 ISH totale schietletsel overschreden. The King 2 stond bovenaan en werd gevolgd met zo’n 6.000 ISH verschil door Ritz. Hubinho die met 100.000 ISH schietletsel nog bovenaan stond, staat nu op de derde plek. Op de laatste plek staat Minimize, die ingehaald is door El tomacho. Het verschil tussen beide deelnemers is ook ongeveer 6.000 ISH. De meest neergeschoten deelnemer in de Federatie was COE, met ongeveer 100.000 ISH aan schietschade.

24 april
Op 24 april is Minimize ontsnapt aan een faillissement. Volgens planning gingen er 10 uur zes bommen af rond het huis van Minimize. Minimize reageerde snel door zijn deur weer te repareren en COE te trakteren op wat kogels. De overige aanvallers besloten daarom weer terug te gaan naar hun schuilplek.

25 april
Na weer een dag vol schoten is de tussenstand weer opgemaakt na bijna 400.000 ISH aan schade. The King 2 staat nog steeds bovenaan, maar wordt nipt gevolgd door Hubinho met een verschil van iets meer dan 200 ISH. El tomacho is ook flink gaan schieten en staat nu op de vierde plek. Minimize staat nog steeds op de laatste plek en COE is afgedaald naar de zesde plek.

26 april
Op 26 april is Hubinho onder vuur genomen door Mila Alvarez uit Ibisha. Daarnaast vond Hubinho het nodig om zich vrij te kopen uit de gevangenis om meer schade van Mila te voorkomen. Gelukkig voor Hubinho leken de andere deelnemers dit onder deze omstandigheden te vergeven. Later die dag is El tomacho als eerste deelnemer failliet verklaard. Zijn huis werd die middag open geblazen door COE, waarna ook een aantal andere deelnemers begonnen te schieten. De burgemeester El tomacho heeft uiteindelijk een respectabele 49.000 ISH uitgedeelde schade bereikt. El tomacho werd vervangen door favoriet 6039. Ook is bekend geworden wie de meeste schade aan bommen opgelopen heeft. Minimize en Hubinho hebben allebei meer dan 10.000 ISH schade aan bommen opgelopen en El tomacho bijna 10.000 ISH. Daarentegen heeft You know me maar 750 ISH aan bomschade gekregen. Is hij niet gevaarlijk?

27 april
Ritz heeft op 27 april als tweede deelnemer de Last Man Standing moeten verlaten. De Digitaliaanse hofmeester wist daarmee ongeveer 94.000 ISH aan schade uit te delen, maar hij moest daarentegen wel 216.00 ISH aan schade incasseren.Verder heeft You know me dingen aangeschaft waarmee hij zich uit de gevangenis kan kopen. Ook is Minimize voor de zoveelste keer weer ontsnapt aan een zware aanslag, door zijn deur snel te repareren na het afgaan van zes bommen. Ook werd Hubinho geraakt door een kogel van COE, maar door zijn deur snel dicht te doen kon Hubinho erger voorkomen.

28 april
Op 28 april is de derde afvaller van Last Man Standing, Hubinho, bekend geworden. Hij was veruit de gevaarlijkste door zijn hoge bekwaamheid in het plegen van misdrijven. Met een gering eigen vermogen aan het begin van het evenement (maar 30.000 ISH) wist hij erg lang te overleven. Hij bleef uiteindelijk steken op 174.000 ISH aangerichte schade. Ook zijn The King 2 en COE op 28 april failliet verklaard. Door een kavel naast het huis van The King 2 te bemachtigen wisten You know me en Minimize zijn deur op te blazen en zijn huis binnen te dringen. Daarmee is er ook een einde gekomen aan de regeerperiode van The King 2. Hij was een zeer bedreven deelnemer aan de LMS en heeft uiteindelijk 142.000 ISH aan schade aangericht. Minimize had het fatale schot afgeschoten en kon het koningschap opvragen. COE werd door het tactisch samenspelen van You know me en Minimize uiteindelijk ook failliet verklaard. Na eventjes stond de deur van COE‘s huis open en konden You know me en Minimize makkelijk op hem schieten. COE begon als rijkste deelnemer en heeft ongeveer 92.000 ISH schade aangericht. Na deze afvalrace waren er nog twee deelnemers over: You know me en Minimize. Om kwart over drie heeft You know me dan ook korte metten gemaakt met Minimize en is hij de winnaar van The Last Man Standing geworden.

Persconferentie
Die avond is er nog een persconferentie gegeven door You know me met de volgende belangrijkste vragen en antwoorden:

Hoe heb je LMS beleefd?
Ik heb de LMS beleefd als en prettig spelletje.

Hoe heb je Minimize uitgeschakeld?
Minimize had zijn eigen mogelijkheden al aardig verschoten, ik hoefde alleen nog maar te wachten op de juiste mogelijkheid.

Lijkt je het koningschap dat je op je zult moeten nemen je iets?
Koning zijn is het makkelijkste baantje wat je kunt bedenken in Digitalië.

Vind je het een leuk idee dat er een monument ter ere van jou in El Peso is gebouwd?
Zeker, ik vind het een prachtig idee!

Had je verwacht dat jij de winnaar zou worden? Zo nee, van wie dacht je dan dat hij/zij winnaar zou worden?
Nee, ik had zeker niet verwacht winnaar te zijn. Mijn verwachting was dat het zou gaan tussen COE, Ritz en Minimize en als gevaarlijke outsider Hubinho.

Hoe heb je dan toch kunnen winnen?
Toevallig waren El tomacho en Ritz al opgeruimd. Daarna kreeg ik wat hulp om Hubinho ook op te ruimen, wat zeker fijn was. Op het laatst ontmoette ik mini en hebben we samen wat bommen gegraven om The King 2 en COE even te helpen.

Dankwoord
Alle deelnemers die meededen aan The Last Man Standing worden hartelijk bedankt voor het meedoen. Tevens wordt COE ook bedankt voor het plaatsen van actueel nieuws rondom The Last Man Standing.