Sfeer snuiven in Fortuna

Al sinds de start van deze handelsperiode heerst er een vreemde soort opwinding in de hoofdstad van Capitalie. Alle inwoners kijken reikhalzend uit naar de Last Man Standing (LMS) competitie van deze ronde. Met tien deelnemers heeft de LMS een zeer sterk deelnemersveld. Tijd om in Fortuna de sfeer op te snuiven.

Eerste stop: het gemeentehuis Handelaren rennen in en uit om te melden wat ze deze handelsperiode voor plannen hebben. Mayor en LMS-deelnemer Switzisch kijkt het rustig aan. De relatieve rust wordt plots verstoord, een handgemeen dreigt. Reden van de onrust zijn de exorbitante prijzen die verschillende handelaren vragen. Koning ikenco kan ternauwernood worden ontzet met de belofte dat hij de houtprijs met enkele centen zal laten zakken. Het gemopper houd nog even aan, maar voorlopig lijkt iedereen tevreden. Komt het woensdag bij de start van de LMS tot een echte uitbarsting?
Tweede stop: Hotel Top of the Rock Een prachtige, maar vrijwel verlaten hotelkolos met op de begane grond een winkel vol fan merchandise voor Coinville-favoriet Rockenfeller. De meeste fan merchandise wordt alweer ingeladen omdat Rockenfeller zich officieel heeft teruggetrokken. Teleurgestelde fans van ˜The Rock drinken een cappuccino op het dakterras. De LMS lijkt aan Coinville voorbij te gaan deze keer.

Derde stop: het koninklijkpaleisGespannen kijken deelnemers naar de inschrijfbalie: komt er nog een concurrent bij? Je ziet ze opgelucht ademhalen als criminal mastermind El Tomacho komt melden dat hij wegens andere verplichtingen niet kan deelnemen. Siemenrey trekt wit weg als hij hubinho vol overtuiging het inschrijfformulier ziet inleveren. De 10e deelnemer heeft zich gemeld. Weer iemand om rekening mee te houden.

Laatste stop: het dorpsplein Inwoners kijken continu over hun schouder, springen op zodra er een brommer voorbij komt en sprinten hun huis in als een kleuter een knalerwt op de grond gooit. Tussendoor wordt op het dorpsplein druk geroddeld over de kansen van de deelnemers. Sugafree (geen deelnemer) voert het hoogste woord. Hij is er heilig van overtuigd dat Could be You er wederom met de winst vandoor gaat. Loco_tazz en ikenco zijn kanshebbers, maar die zuipen zichzelf in de kroeg van Opa Plastic failliet, aldus sugarfree. Terwijl Tresias Aegirsson eerst roept dat Siemenrey de gedoodverfde winnaar is en twee seconde later concludeert dat diezelfde Siemenrey waarschijnlijk wegens inactiviteit niet aan de deelname voorwaarden voldoet vervolgt sugarfree zijn verhaal.The King 2 is gewoon te traag, COE te traag en inactief en een hele bubs deelnemers is dan weer niet gerechtigd om te schieten omdat ze geen PM-dagen hebben. Blijven over hubinho, Switzisch en Could be You. Hubinho vergeet in te loggen en Switzisch? Die gaat in het gemeentehuis dood tijdens een debat over fietspaden. Triomfantelijk kijkt Sugarfree zijn toehoorders aan: blijft over Could be You!