LMS top-5 van week 1

De Last Man Standing is nu een week aan de gang. De eerste reeks afvallers (Switzisch, 5986indegevangenis en hubinho) is bekend en de overgebleven zes doen er alles aan om niet de volgende te worden. De TMC-redactie zette de vijf belangrijkste / mooiste momenten van de afgelopen week op een rij.

 

5. Het einde van Switzisch
Mayor Switzisch was de eerste afvaller van de LMS. Met opgeheven hoofd kon hij de competitie verlaten, want hij had hard gestreden. En zijn doodstrijd was lang. Alle tegenstanders moesten hard slikken toen ze pas na 109 kogels en 101,5k ISH toegebrachte schade een kruis door de naam van Switzisch konden zetten. Bijkomend effect was dat koning ikenco een tactische keuze mocht maken. Hij wees loco_tazz aan als nieuwe mayor. Die kreeg daarmee de controle over de financiële keuzes van Fortuna.

 

4. De geest van 5986indegevangenis
Hij werd door iedereen doodverklaard wegens zijn negatieve nettowaarde, maar stond op het hele uur nog fier overeind. Zijn reservetijd gebruikte 5986indegevangenis om een geweer te jatten en nog een paar laatste schoten af te vuren. Aan faillissement een uurtje later was niet meer te ontkomen.

 

3. Graafkavel bij hubinho
Dat graafkavels dodelijk zijn tijdens een LMS heeft hubinho aan den lijve ondervonden. In een moordend tempo werd de dodenwals: bom “ schieten “ deur repareren; bom “ schieten “ deur repareren uitgevoerd. Omdat er geen nieuwe wegkavels beschikbaar waren restte er voor hubinho niets anders dan de wals mee te dansen tot zijn eigen einde.

 

2. Streak of the week
King of the valley COE deed zijn naam eer aan met het afvuren van een kogelregen van 25 kogels voordat hij werd opgepakt. Onderdeel van de reeks was een uzi met 23 kogels die op een nietsvermoedende Could be You werd losgelaten. Een gelukje onder ideale omstandigheden of een verkeerd ingedrukt knopje van de Federals? Voor de fans maakt het niet uit, in de hele Federatie gingen er massas toeterende auto’s door de straten om deze actie te vieren.

 

1. Het gevecht loco_tazz versus The King 2
Een titanengevecht in meerdere rondes. Ronde 1 startte in de nacht van zondag op maandag met een constante stroom schoten in het huis van The King 2. Inbreker loco_tazz leefde zich uit, maar staakte rond 5 uur ’s ochtends de strijd. The King 2 bleef achter met 4.000 ISH, maar wist deze aanslag dus te overleven.Ronde 2 leek aanvankelijk mislukt doordat vijf bommen niet genoeg bleken om de deur van loco_tazz te forceren. Uiteindelijk wisten The King 2 en COE alsnog het huis te betreden en begon er een vuurgevecht. Na het ontwaken van de huiseigenaar werd COE zonder pardon het huis uitgezet voor een 1-op-1 gevecht totdat The King 2 zich terugtrok.Het bleek een tactische terugtocht want nog geen twee uur later stonden COE en The King 2 wederom in het huis van loco_tazz. Het draaide wederom uit op een 1-op-1 gevecht. Loco_tazz zakte langzaam richting de afgrond en eindigde op 200 ISH. Een contractje tussen ikenco en loco_tazz bracht laatstgenoemde voldoende verlichting om het nog een dag uit te zingen.Ronde 4 ontstond bij aanvang van de woensdag. Ikenco en later ook loco_tazz konden zich eem nacht lang uitleven op The King 2. Door verhoogde pakkansen eindigde ook deze ronde onbeslist.