Justitiële praat

Auteur: Salvatore Maranzano

Ook deze week is er weer aardig wat gebeurd op justitieel gebied.

Volgens steeds meer insiders van het “International Convention” wordt bevestigd dat daar afspraken worden gemaakt over een toevoeging op de International Law. Er zouden afspraken gemaakt worden over wanneer iemand berecht kan worden als een nationale wet wordt gebroken in een internationale club. Ook zouden verschillende personen, vooral de Digitalianen, graag werken aan een, in de wet vastgelegd, internationaal uitleveringsverdrag.

Na een moeizame start is de Openbare Rechtbank ook tot leven gekomen. Car-Dealertje bijtte de spits af door twee aanklachten in te dienen, tegen 2 zeer gerespecteerde handelaren, namelijk Gijs M. en J_Heemelaar. Deze jonge advocaat dacht meteen naam te maken door deze spraakmakende rechtszaken, maar al gelijk bij het eerste pleidooi in de zaak tegen Gijs M. viel hij door de mand en maakte een erg zwak pleidooi. Er stond niet eens in wat nou precies de overtreding was. Tot een tweede pleidooi kwam het helaas niet, want tegen die tijd was Car-Dealertje al gevlucht naar Digitalië, en werd daar failliet geschoten.

Bij de aanklacht (overtreding Art 1 lid 7 en 9 IL en Algemene Tips lid 5 Mayor Manual) tegen J_Heemelaar kwam het niet eens tot een rechtszaak, omdat onze jonge advocaat toen al in het vliegtuig zat om met spoed terug te vliegen naar Nederland.
Vanwege het zwakke pleidooi van onze ambitieuze advocaat tegen Gijs M. spande onze Minister van Justitie Whooty (tevens Openbaar Aanklager) een rechtszaak aan, vermoedelijk om het diploma af te pakken van Car-Dealertje, maar door de eerder genoemde reden kon dit niet plaats vinden.

Het Internationaal gerechtshof heeft ook niet stil gezeten. De Hoofd-rechter m1n1conomy had een nieuwe manier om de mensen om zich heen te selecteren. In een besloten club nodigde hij alle actieve spelers met een Lawyer-diploma uit. Vervolgens moest iedereen een drietal vragen beantwoorden. Iedereen die een fout maakte werd uit de club verwijderd. Uiteindelijk bleven er een tiental juristen over. Die mochten solliciteren voor de volgende functies: Vertaler, internationaal aanklager en rechter. Per rechtszaak zullen er andere rechters komen.

In Virtua is het tot nu toe betrekkelijk stil. Hoewel het gerechtsof al erg snel deze handelsperiode open was, heeft nog niemand zich er laten zien.