Nieuwe budgetten

Auteur: Turakamu

De handelaren weten het: Cyberië verkeert in een economische dip. De stadsaandelen dalen met de dag en de laag stof in de winkels wordt steeds dikker.

Toch is er één groep die nog veel producten inslaat: de burgemeesters. Volgens velen zijn de inkopen van de burgemeesters de enige manier om de economie een impuls te geven. Maar, ook hun geld raakt eens op. Daarom hebben de burgemeesters ook deze keer weer na de derde week van de handelsperiode een nieuw budget van de Overheid mogen ontvangen.

De budgetten zijn bepaald aan de hand van inwonersgroei sinds de vorige budgetverdeling, de infrastructuur, het parkeerbeleid en het milieubeleid. De meest succesvolle stad deze keer is wederom YenVille. Deze rijkeluisstad heeft maar liefst 26 nieuwe inwoners mogen verwelkomen. De kleinste inwonersgroei is geconstateerd in Monapoli, de hoofdstad van Digitalië. De groei bedroeg 15 procent. Opmerkelijk is dat de twee grootste steden van dit land, Eurodam en Bahthoevedorp, een procentueel kleine inwonersgroei meemaakten. In Eurodam vestigden zich 66 nieuwe inwoners, in Bahthoevedorp 34, een stijging van respectievelijk 16 en 19 procent.

Actieve inwoners per stad:

Eurodam 471

Bahthoevedorp 215

Roebelarendsveen 133

YenVille 126

Kronenburg 124

Zwollar 120

Monapoli 110

Tripolire 97

El Peso 92

Ook op het gebied van milieu scoort YenVille zeer goed. De kavelstaat in deze rustige plattelandsgemeente bedroeg 134 punten, ver boven de gestelde norm van 70 punten. Ook in Roebelarendsveen en bomenstad Zwollar was de kavelstaat hoog. De kavelstaat bedroeg hier respectievelijk 110 en 105 punten. Alle steden bevonden zich boven de gestelde norm, maar bij hekkensluiter El Peso was het kantje boord. De kavelstaat van deze bakermat van misdaad in Cyberië bedroeg slechts 71 punten.

Zoals te verwachten was zijn in Eurodam, verreweg de grootste stad van Cyberië en Digitalië, de meeste wegkavels, meer dan 450 stuks, te vinden. De stad met de minste wegkavels is, net als de vorige keer, YenVille. Er zijn slechts 113 wegkavels te vinden in deze vroegere maffiastad. Monapoli en Bahthoevedorp zijn tweede en derde in de prijs om de meeste wegkavels. Als we kijken naar de verhouding tussen het aantal inwoners en wegkavels, zien we de opstelling wat veranderen. Nu is Monapoli veruit het beste bezig, op de voet gevolgd door El Peso, met 180 wegkavels, en Tripolire. Opvallend is dat de twee grootste steden, samen met YenVille, achteraan komen te staan: in tegenstelling tot de andere steden, en in het bijzonder Monapoli, zijn er in deze drie steden meer inwoners dan wegkavels.

Het laatste punt dat mee heeft gewogen in de budgetverdeling is het parkeerplaatsenbeleid. Dit is het slechts in Digitalië, er zijn in beide Digitaliaanse steden slechts 3 parkeerplaatsen gebouwd. In Bahthoevedorp, de stad met altijd de meeste parkeerproblemen, is daar maar liefst een viervoud van te vinden. Het beste op dit onderdeel scoort El Peso, met de minste inwoners en toch 8 parkeerplaatsen.

Zoals reeds gezegd heeft YenVille bij deze budgetronde wederom het meeste geld per inwoner mogen ontvangen. El Peso heeft het verrassend goed gedaan. In tegenstelling tot vorige budgetrondes, waar El Peso vaak hekkensluiter was, staat El Peso dit maal op de vierde plaats. Deze keer is het Eurodam die de laatste plek inneemt, op een afstandje voorgegaan door Monapoli en Bahthoevedorp.

De budgetten per inwoner per stad, inclusief het startbudget:

YenVille 594

Roebelarendsveen 565

Zwollar 563

El Peso 539

Tripolire 533

Kronenburg 525

Bahthoevedorp 522

Monapoli 511

Eurodam 503

Leave a Reply