Toeristenexperiment Monapoli

Auteur: De Poppenspeler

De tijd is rijp: tijdens de Federale exports in de afgelopen handelsperiode heeft Monapoli laten zien dat de inwoners voor elkaar willen opkomen als het gaat om een gemeenschappelijk doel.
Nu de Federale exports weg zijn, is er ruimte voor een nieuw doel: het lokken van toeristen.

Het experiment bestaat uit 3 onderdelen:

1. winkels oppimpen
2. marketing verhogen
3. een banner

Stedelingen worden beloond voor een gekleurde banner. Als 90% een gekleurde winkel heeft, wordt subsidie uitbetaald. Nieuwe subsidie zal volgen als de marketing bij 80% van de spelers is verhoogd. Winkelbanners krijgen een persoonlijke subsidie. De mooiste 500 ISH, de nummer 2 400 ISH en de nummers 3 t/m 5 300 ISH.

Hoe dit uitpakt? Geen idee. Mijn verwachting is dat er meer toeristen zullen komen. Niemand weet wat er gaat gebeuren als elke inwoner een gepimpte winkel en marketing heeft. Misschien dat dan alles terugkeert naar de oude toeristengewoontes, of zal het zo zijn dat iedereen meer toeristenbezoekers krijgt? Mijn verwachting is de laatste.

Een uitspraak van Troel: “Hij wil gewoon geen subsidie geven.” [Redactie: De precieze uitspraak van Troel luidde:”Als je geen subsidie wilt geven, dan kan je dat ook gewoon zeggen.”] Subsidie wil ik dolgraag geven. Hopelijk gaat iedereen zijn best doen. Zo niet: geen subsidie en waarschijnlijk een failliete burgemeester. Het is jullie feestje.
Hierbij hoop ik dat wij stedelingen er met zijn allen voor gaan. Succes kan dan niet uitblijven. Veel succes met oppimpen.