Cyberische subculturen

Auteur: Redactie

Waar menig Cyberi�r tot nu toe alleen een praatje maakte met zijn landgenoten in de diverse clubs die het land rijk is, zal hij binnenkort steeds vaker te maken krijgen met normen, waarden, gewoontes en tradities. Tenminste, als het aan de Cyberische overheid ligt. In haar beleidsplan dat binnenkort wordt gepubliceerd zullen de beleidsmaker steeds meer aansturen op socialisering en subcultuurvorming.

Op de korte termijn streeft de overheid naar het inrichten en diversificeren van de 7 steden in Cyberie. Daarom wordt het binnenkort mogelijk om te verhuizen. Voor 250 I-Shell kunnen inwoners gebruik maken van deze dienst waarbij hun magazijn verplaatst wordt naar een stad naar keuze. De overheid hoopt dat iedere stad op deze manier een eigen gezicht krijgt met eigen normen en waarden. Deze trend is reeds gezet met het preventiebeleid voor criminaliteit.

Daarnaast zal er een landelijke enqu�te worden gehouden waarin inwoners hun mening kunnen geven over het beleid inzake vrijetijdsbesteding, onderwijs en handelsbetrekkingen. Het derde belangrijke punt in het beleidsplan gaat over het aanstellen van burgemeesters. Het huidige stedenbeleid wordt centraal gevoerd door de overheid. Het aanstellen van een burgemeester die afkomstig is uit de ondernemersklasse moet de band met de inwoners versterken, aldus de overheid.

Critici wijzen de overheid op haar taak van het voorkomen van fraude en het bevorderen van de marktwerking, die op de achtergrond lijkt te raken. Of sociale controle deze functie in bepaalde mate op kan vangen zal nog moeten blijken.

Leave a Reply