Trend blijft neerwaarts

Auteur: Redactie

Sinds het hoogtepunt van ruim een week geleden heeft de EEX, de Eurodamse beursgraadmeter, bijna 22% ingeleverd. De index noteerde vandaag 143 I-Shell en blijft daarmee in een neerwaartse trend die al een week lang aanhoudt.

De EPSX (El Peso Stock Exchange) dook onder 100 puntengrens en noteert nu drie punten boven het all time low. De USSREX was de witte raaf van de beurs met een bescheiden koerswinst van 2%.

Beleggers lijkt het weinig te deren dat vuurwerk van vervlogen tijden uitblijft. Ik hoor geen geklaag, maar echt blij kijkt hier niemand, aldus een handelaar. Zodoende maken ook de recentelijk aangetreden burgemeesters zich weinig zorgen. Zolang zij niet op de aandelenkoers (de graadmeter van een florissante economie) worden afgerekend is er voor de nieuwelingen weinig reden om te investeren in export. En als dat al gebeurt, dan is het aanbod van de winkeliers vaak niet goed afgestemd op de buitenlandse vraag, waardoor tienduizenden I-Shells mee terug over de grens gaan, klaagt een econoom.

Zo tegen het eind van de maand gaan de koersen traditioneel meer fluctueren. Ook het door Yenville ge�ntroduceerde beleid om de goudreserves aan te vullen met FES-voorraden, kan eventueel een positief effect hebben op de koersen. De handelaren reageren verrukt: Het wordt tijd!.

Leave a Reply