Prijshackers weer actief

Auteur: Leader

De Eurodamse officer Asterix is afgelopen week met de waarschuwing gekomen dat er weer zogenaamde prijshackers actief zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit fraudeurs die de prijzen van goederen in diverse winkels aanpassen zonder dat daarom is gevraagd door de winkeliers.

Officer Asterix waarschuwde ervoor dat de prijzen aangepast kunnen worden door het bezoeken van websites buiten Cyberi�. De daders zijn vermoedelijk wel Cyberi�rs die hun hackwebsites hebben geplaatst op servers in het buitenland. Zij hopen hierdoor buiten het rechtssysteem van Cyberi� te vallen, maar eerder is gebleken dat dat niet het geval is.

Een vergelijkbaar incident deed zich namelijk vorig jaar ook al voor. De daders van het hacken waren destijds Newboyintown en CodeX. Beide Cyberi�rs zijn toen het land uitgezet, een zelfde straf die nu boven het hoofd hangt van de huidige daders.

De politie is ondertussen al hard op zoek naar de hackers en heeft al het verzoek aan alle Cyberi�rs gedaan om alert te zijn en goed op te letten welke sites zij hebben bezocht wanneer hun prijzen ongewild gewijzigd zijn. Als eenmaal bekend is welke websites zorgen voor de aanpassing van de prijzen, zullen de daders ook wel snel bekend zijn.

Leave a Reply