Politiek in roering

Auteur: Leader

Direct na het beginnen van de nieuwe kabinetsperiode is de politiek zich behoorlijk aan het roeren. In het parlement zelf is daar niet zo gek veel van te merken, maar buiten het parlement om gebeurt er wel degelijk wat.

Het meest opmerkelijke was de aankondiging van FC de Socialist om te stoppen met de partij. Zowel kopman De Socialist als mede-oprichter Augustus moesten stoppen bij de partij, waarop De Socialist besloot zijn partij op te doeken. Hij zou het niet aan kunnen zien dat zijn partij langzaam de afgrond in zou glijden. Een groot aantal leden van FC de Socialist kwam echter zonder partij te zitten, waardoor er vanuit andere partijen veel vraag kwam naar deze ex-leden. Vooral de huidige president Priest_TK bleek een hot item. Hij vertrok uiteindelijk naar Partido Popular, een nieuwe partij van ex-communist sksmit.

Geruchten gaan dat enkele ex-leden van FC de Socialist ook van plan zijn een nieuwe partij op te richten. Zij zullen niet de eersten zijn die een nieuwe partij maken, aangezien er flink wat nieuwe partijen zijn gekomen sinds het oprichten ervan makkelijker is geworden. Vele van die nieuwe partijen zullen echter geen lang bestaan leiden, aangezien er tien leden nodig zijn om te kunnen blijven bestaan. Ook voor enkele al langer gevestigde partijen zal het blijven bestaan lastig worden, aangezien voor hun nu dezelfde regel gaat gelden.

De tijd zal uitwijzen wat die regel allemaal gaat brengen. Het is in ieder geval duidelijk dat het weer een exotisch verkiezingsjaar zal worden.

Olie gevonden

Aan de kust van Eurodam is door geologen olie gevonden. Het gaat om een hoeveelheid van naar schatting 15000 liter. Het is onduidelijk of er nog meer olieconcentraties te vinden zijn in De Valuta. Tot voor kort werd nog verondersteld dat de huidige diamantboren niet diep genoeg kwamen. Nu biedt de kust van Eurodam volgens de geologen voldoende winstpotentieel voor schippers met een diamantboor.

Leave a Reply