Lijst Democratie

Auteur: Lijst Democraties

We zouden natuurlijk, net als IMPROVEMENT bij de vorige verkiezingen, gewoon STEM OP LD neer kunnen zetten. Maar dit is in strijd met de ongeschreven propagandawet. Daarom vinden wij van Lijst Democratie dat de kiezers inzicht moeten krijgen in al onze ideeën en informatie.

Lijst Democratie word ook wel gezien als de kleuterpartij. De leden zijn weliswaar jonger dan de gemiddelde Cyberiër, maar lang niet dom! Zo wist LD bij de voorlaatste verkiezingen drie zetels te bemachtigen en kregen ze de keer daarna maar liefst vijf zetels door de kiezers toegewezen. Ook zijn twee Lijst Democratie Parlementariërs tot minister verkozen: j_plaizer voor financiën, Michiel Hutman voor Sociale Zaken.

Een greep uit onze standpunten:
Parlement en Veteranenraad afschaffen; Invoeren Staten Generaal (Eerste en Tweede kamer)
Afschaffen MvV
Invoeren Ministerie van Buitenlandse Zaken
Vergroten van Parlement; 25 Zetels
Kiesdrempel naar 7%
Veranderen artikel 18 naar Clubreglement
Invoeren moties tegen VR

Je ziet het: Wij gaan en staan voor een beter Cyberië!

Wil je meer over de LD weten? Onze website staat op http://lijstdemocratie.miniconomy.nl/ en je bent altijd welkom in de LD-club!

Verkiezingspolls

Door: Fowel

De maatregel van de Overheid om de prijs voor een poll, de Cyberische naam voor een anonieme enquĂȘte die in clubs geplaatst kan worden, heeft niet geleidt tot een toename in het aantal verkiezing polls. Waar over het algemeen wel een stijging in het aantal polls waargenomen kon worden bleef het qua politiek steken op twee serieuze polls.

Ik heb de resultaten van die polls, gestart door prince_of_darkness en m1n1conomy samengevoegd, om op die manier de eerlijkst mogelijk uitslag te bepalen. Dit resulteerde in een het volgende lijstje:

LM – 17,9%
LD- 13,7%
IMP – 9,3%
XP – 20,2%
SPAM – 14,4%
PC – 14,1%
LNP – 10,4%

Allereerst, de uitslagen van zowel Lijst Milou en Xperience kunnen beïnvloed zijn door het feit dat de polls gemaakt zijn door leden van die partijen. Daarnaast, een unicum in de Cyberische geschiedenis van de politiek, alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen halen zetels, waar in het verleden altijd wel tenminste 1 partij teleurgesteld werd.

Het eerste dat opvalt is dat Lijst Democratie, de grootste partij als het op leden aankomt verrassend slecht scoort. Ook Lijst Nieuwe Politiek, dat met 30 leden de op twee na grootste partij is, gooit geen hoge ogen in de poll. Alleen Lijst Milou, de op een na grootste partij, doet het goed in de poll met een tweede plaats. SPAM en Populaire Conservatieven, die met 21 leden de plaats van op twee na kleinste partij delen, halen allebei zo n 14 procent van de stemmen. De kleinere partij Xperience haalt met 20 procent de eerste plek, maar het slechts twee leden kleinere IMPROVEMENT haalt nog niet de helft daarvan. De enige juiste conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat het ledental niet veel uitmaakt.

Ook als men kijkt naar de fusies blijkt de uitslag volledig at random te zijn. Waar fusiepartij Xperience, dat de hype zette, eerste staat, halen Populaire Conservatieven en Lijst Democratie ternauwernood respectievelijk de vierde en vijfde plek. Tweede en derde in de ranglijst zijn Lijst Milou en SPAM, die zich allebei duidelijk uitgesproken hebben tegen een fusie. Dus, ook fuseren is niet de meest ideale benadering van het probleem: Hoe trek ik zoveel mogelijk stemmen?

Wat dan de verklaring is voor het succes van de ene partij en het verlies van andere partij? Ik zou het niet weten. Dat de politiek zo onvoorspelbaar is maakt het waarschijnlijk juist zo aantrekkelijk. Vergeet trouwens ook niet, ook een poll kan onbetrouwbaar zijn, dus uiteindelijk is dit artikel niet meer dan koffiedik kijken. Hoe dan ook, alle partijen veel succes gewenst met de komende verkiezingen!

WE | sk

Door: Webb_cam

Ik stap de taxi uit. Terwijl ik het geld door het voorruitje werp, zie ik een lopende wegversperring in de Stationsstraat: met zijn tweeën, schouder aan schouder, lopen m1n1conomy en The Waiter over straat, schreeuwend: De Ultieme Combinatie! De Ultieme Combinatie!

Ik doe verdwaasd een stap achteruit, draai me om en kijk plotseling in een reusachtige bigsmile van sksmit. Op een vijf squst billboard wijst hij met een overdreven gebaar naar een computer, waar vinny driftig achter zit te typen. Een Linux-pinguïn siert provocatief het monitorscherm.

Snel schiet ik een kleine steeg in, maar ook hier is de verkiezingsdrift te merken. Vrijwilligers drukken een folder in mijn hand waar een man met een indringende blik recht op mij wijst. Hij heeft een hoge hoed op, de Cyberische kleuren wit, blauw en rood sieren zijn kleding en boven de afbeelding staat: Uncle Frank needs you.

Ik besluit dan maar om me over te geven en toch maar de wervende tekst te lezen op de achterkant, maar dan komen Richard en Geert, twee bestoppelde manwijven met make-up en jurken aan, en ik krijg een zoen op mijn wang. Stem je wel voor Vooruitgang, schat?, zegt een van hen met een zoete, lage stem.

Als ik me bevrijd van zijn omhelzing val ik van de stortbui in de drup: zeven bussen vol met politici, die na navraag zelfs van de zelfde partij blijken te zijn. Michiel Hutman probeert overzicht te houden en schreeuwt met een klein stemmetje door een megafoon. Effectiever is Ottavio Alvarez, die door de stad rijdt en de omroepinstallatie op de auto gebruikt om overal rond te spammen. Verkiezingen, ik blijf het komende weekend in bed.

Leave a Reply