Ex-farmers bouwen mee aan bloeiende economie

Auteur: Redactie

Nergens ter wereld hangt recidivisten (veelplegers) een zwaardere straf boven het hoofd dan in Cyberië. Wie hier meerdere malen een zware misdaad begaat wordt zonder pardon het land uitgezet, zo bepaalt de Grondwet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat nergens ter wereld ex-criminelen zo een belangrijke bijdrage leveren aan de economie, als in Cyberië. Topondernemer Veyron bewees deze week dat zelfs een ex-farmer de rijkste Cyberiër kan worden en verhonderdvoudigde zijn startkapitaal in vier weken.

Een overzicht van vier weken Cyberië.

Veel leden van de huidige rijke elite, waaronder dus de ex-criminelen, vergaarde een groot deel van hun kapitaal door de verkoop van peperdure kavels aan de straten, die op de vingers van twee handen te tellen waren. In de afgelopen vier weken ging dan ook een astronomisch bedrag van 900.000 ISH om in de buitenreguliere kavelhandel (indirecte verkoop). Burgemeesters klaagden direct steen en been en vergaten soms het probleem bij de wortels aan te pakken: het wegennet kreeg niet de volle aandacht die het verdiende. Dit probleem werd mede veroorzaakt door het feit dat burgemeesters zelf moeite hadden kavels aan te schaffen om wegen te verlengen. Sommigen gingen daarom direct over tot het maximaliseren van het kavelbezit.

Ondanks het wegenleed groeide de Cyberische economie als kool en zagen ook dieven hun kans schoon. Winkeliers hadden ondanks strenge maatregelen weer traditioneel last van kleptomanie en stichtten hun eigen burgerwacht. Later in de maand zou die burgerwacht op voet van oorlog terecht komen met het dievengilde. Nog meer leed in YenVille: burgemeester Bravolo Alvarez zet een goede vriend aan de knoppen, die direct besluit de arme inwoners te trakteren op 1.000 ISH subsidie. Familielid Marco vervangt de ongelukkige Alvarez.

De andere burgemeesters hebben hun aandacht inmiddels gevestigd op een nieuw probleem: de onveiligheid van het wegennet door het ontbreken van lantaarnpalen. Eensgezind als nooit te voren nemen burgers in Zwollar en Kronenburg het initiatief om de steden als eerste te voorzien van de verlichting. Eerstgenoemde stad wordt niet veel later geroemd in The Miniconomist, tot grote tevredenheid van burgemeester Guardian.

Uit de schaduw van de media (waaronder de zoveelste herstart van MinicoVision) domineerden ex-farmers Veyron en Odulphus de Cyberische handel, heftig bestreden door de relatief onbekende gelaarsdekat1. Op Digitalië werd de strijd al vroeg in het voordeel beslist van de immens populaire zakenvrouw uit de bekende familie: Chiara Fedele. Tot tevredenheid van de Overheid en veel burgers waren voor het eerst verschillende branches even rendabel: zowel in het bankwezen, de schipvaart, de transportsector en de detailhandel werd flink geld verdiend. Alleen de aandelenhandelaars en garagehouders hadden reden tot klagen.

In de politiek trekken de Overheid en Ottavio Alvarez de aandacht. Eerstgenoemde door het afkeuren van een Wet die het principe van voorkeursstemming onmogelijk maakt en de Minister van Onderwijs door het intrekken van alle advocatenstatussen. Tot een echte crisis in de volksvertegenwoordiging kwam het niet, aangezien veel politici met lentereces naar Nederland afreisden om daar carnaval te vieren. Opmerkelijk genoeg werd er niet 1 motie ingediend in de afgelopen weken, wederom een unicum.

In de laatste twee weken bewezen diverse inwoners dat de bergstaat nog lang niet vrij is van fraudeurs. De bekende politicus NickB87, die een goede kans maakte om in de top 10 rijkste inwoners te verschijnen, verspeelde zijn kansen door al in vroegtijdig stadium de koersen op het Eurodamrak te manipuleren. Eerder al werden de min of meer succesvolle handelaren lightningwolves, Furcifer en Jubes bestraft voor zware overtredingen.

De kans is echter groot dat al deze personen weer een succesvolle comeback maken in de Cyberische economie, die al met al best vergevingsgezind is. Het lukte ex-farmer Jack Kleijn immers om voor de tweede maal burgemeester te worden in El Peso en supercrimineel Marcello Alvarez kreeg zelfs net zoveel stemmen als toekomstig president ICE KING. Vergeven en verdienen lijkt het motto.

Leave a Reply