Krapper YenVille voor ruime portemonnee

Auteur: Redactie

Op initiatief van de Overheid is het grondgebied van YenVille, van oudsher een welvarend dorp, bij aanvang van de nieuwe handelsperiode met 20% gereduceerd. Daarbij zijn vooral de minder waardevolle kavels buiten de grenzen gelaten. Een grondstofrijker en kleiner YenVille zou volgens de Overheid meer rijke ondernemers naar de stad moeten trekken en zodoende het imago waarborgen.

Al jarenlang wordt getracht van YenVille een chique buitenwijk van Eurodam te maken. Dit beleid werd niet altijd gevolgd door burgemeesters en zodoende werd de stad de uitvalsbasis van de (rijke) familie Alvarez, die hun bekendheid toch vooral danken aan een crimineel verleden van de meeste leden. Van een kleine schare beroemdheden bleef daarnaast alleen RedDevil85, een belangrijke politieke figuur in Cyberië, de stad trouw.

Hoewel de Overheid de officieuze machtsovername van de Alvarezzen niet wil bestrijden, vindt men het tijd dat YenVille de oorspronkelijke status van het Wassenaar van Cyberië terug moet krijgen. Bepaalde beleidsmedewerkers zouden het dan ook niet afkeuren als burgemeester Marcello Alvarez over zou gaan tot subsidieverstrekking aan rijke, nieuwe inwoners. Nationale export vanuit YenVille zou bevorderd moeten worden door de import van goedkope benzine.

Maar is YenVille wel zo aantrekkelijk voor de welgestelde ondernemer van tegenwoordig, die zich toch het liefst huisvest in het zakencentrum van Eurodam? Uit onderzoek blijkt dat de grond inderdaad relatief meer grondstoffen bevat, ondanks de hoge prijs van 120 ISH per kavel. Bovendien wordt de stad bijna altijd bevoordeeld bij de uitkering van budgetten. Overige impulsen zijn er echter niet te vinden, en zouden uitsluitend geïnitieerd kunnen worden door de burgemeester. De vraag is of die gediend is bij een beter imago van de op een na kleinste stad van Cyberië.

De intocht van de topondernemers, die samengaat met het verkleinen van het grondgebied, zou namelijk zomaar kunnen leiden tot een uittocht van kleine ondernemers, die hun heil elders zoeken. Als dat gebeurt wordt YenVille hiervoor afgestraft tijdens de tweede uitkeerronde van subsidies, over twee weken. En een afname van het budget is voor iedere inwoner negatief.

Gezocht: Sportredacteur (m/v)

De sportredacteur doet tweemaal per week verslag van de TMC Cup en andere belangrijke sportevenementen in Cyberië. Editorstatus niet vereist. Ervaringen met schrijven van artikelen wel gewenst. Salaris: 200 ISH per week en telefoon. Sollicitaties in de club RedactieMiniconomist.

Leave a Reply