TMC Cup geeft coureurs gezicht

Auteur: Redactie

Het is nog maar drie maanden geleden dat Cyberische straten voor het eerst werden gebruikt als racebaan. Sindsdien is deze bezigheid volkssport nummer 1 geworden op de berg met dagelijkse races en een hoge concentratie van Farmerraries. De redactie van The Miniconomist vond het daarom tijd om een klassement in het leven te roepen: de TMC Cup.

In het teken van deze strijd kan iedere stad één Grand Prix organiseren gedurende de handelsperiode. Aan deze race kunnen tien deelnemers meedoen, die zich dienen te plaatsen in kwalificatierondes. De winnaar van de race ontvangt 10 punten in het klassement, de nummer twee 8 punten, de nummer drie 6 punten en vervolgens aflopend tot 1 punt. Na acht races wordt de winnaar bepaald aan de hand van het totaal aantal punten. Deze ontvangt 1000 gram goud in de schatkist en een gratis Premium Membership Extra.

Volgens de eindredactie van The Miniconomist geeft de TMC Cup de coureurs de roem die ze verdienen. Racers investeren vaak veel in hun sport, zonder dat ze er iets voor terug krijgen. Ze zien hun naam alleen terug in de talloze lijsten van uitslagen op de newsfeed. De TMC Cup geeft de coureurs een gezicht. En de winnaar verdient zijn investering natuurlijk helemaal terug, aldus een redacteur. De Overheid waardeerde het initiatief, omdat het volgens een woordvoerder een extra impuls geeft aan de sport en de economie, door de extra productie van voertuigen en schroevendraaiers.

Een belangrijke rol in de TMC Cup is weggelegd voor burgemeesters. Zij dienen voor de twee kwalificatierondes per Grand Prix twee inwoners te selecteren (of drie als het om een thuiswedstrijd gaat) die deel mogen nemen. Van de twintig deelnemers uit de kwalificatieronde kunnen er slechts 10 deelnemen aan de uiteindelijke race, dus het kan voorkomen dat een stad niet vertegenwoordigd is bij een bepaalde Grand Prix. Dat kan een burgemeester onder druk zetten. Ook bij de selectie van de deelnemers zal de burgemeester belangrijke knopen moeten doorhakken. We raden hen dan ook aan een commissie hiervoor aan te stellen, aldus de organisatie.

The Miniconomist denkt dat de Cyberische racewereld klaar is voor een landelijke competitie, maar benadrukt dat de professionaliteit nog hoger kan liggen. Race-ervaring is nu nog niet echt relevant, net als gemonteerde technische factoren. Het gaat nu vooral om de snelheid en staat van de auto. Maar in de toekomst zal dit veranderen, als op de wagens ook plaats is voor commerciële uitingen van sponsors. Met hun geld kunnen coureurs echt opgeleid worden in teamverband. De eerste Grand Prix verwacht de organisatie binnen een week.

Leave a Reply