Partijpolemiek

Auteur: Sesam

Hoe komt het dat sommige partijen zo groot zijn, en anderen niet eens de drempel halen? Zelf ben ik enorm bezig met die vraag. Als je het ledenaantal van mijn partij ziet zal je wel begrijpen waarom. Drie. Is het dan zo een slecht programma? Ik dacht het niet. Het is één van de meest vernieuwende programmas die in tijden gepubliceerd is in Cyberië. Progressief en alternatief. Anders dan de anderen. Is dat misschien het probleem?

Het is moeilijk om geen holle slogans te gaan roepen in deze tijden van politieke onstabiliteit. Ons parlement is een farce en de verwarring omtrent de formatie draagt enkel bij tot anti-politiek denken bij de bevolking. Maar wat zien we? De partijen die ervoor verantwoordelijk zijn blijven sterk, en de alternatieven onaangeroerd. Een vreemde zaak. Wil dit zeggen dat het volk zijn les niet leert? Niet per sé. Het wil eerder zeggen dat men politiek trouw is aan de partij waarvoor men allang gekozen heeft. Is men bang voor verandering? Ik hoop van niet.

Want ik geef mijn plannen voor vernieuwing niet zomaar op. Als de partij deze ronde drie leden blijft hebben, dan is dat een enorm gezichtsverlies voor mij als persoon en als politicus, maar tevens een enorm statement. Want ik hou huidige koers aan. Dan komt er volgende ronde een partij met ook maar een paar leden, en daarna ook één, tot het volk de moeite doet om de partijpunten te lezen en de stap durft wagen om over progressieve ideeën te praten. Zetels halen zit er niet in, een zege halen misschien wel. Al is het dan een kleine, persoonlijke zege: de oprichting van een erkende partij.

Leave a Reply