Ik ben een sinaasappel

Auteur: Fowel

Het is oranje en roept: Ik ben een sinaasappel. Wat is dat? De enkeling die deze flauwe grap al kent weet het antwoord: een mandarijn met grootheidswaanzin. De link tussen dit grapje en een niet nader te noemen voormalig burgemeester die niet tegen zijn verlies kan, is zo overduidelijk dat ik dat maar achterwege laat.

De Overheid heeft inzake falende politici en burgervaders een standpunt ingenomen. Eindelijk, er is lang opgewacht. Het eerdere beleid was ontslag van parlementariërs die niet stemden en burgemeesters die ruim over de scheef ging, nu wordt gehint naar ontneming van actief kiesrecht van die personen. Dat houdt in dat zij zich niet meer mogen verkiesbaar stellen in de handelsperiode waarin zij faalden. Een wetsvoorstel van de vorige regering met dezelfde strekking haalde het helaas niet wegens tijdgebrek, maar verwacht wordt dat het voorstel er deze keer wel door komt.

Aanleiding van het statement van de Overheid en daarmee indirect het schrijven van dit artikel was natuurlijk het ontslag nemen van ICE KING. Hij was het niet eens met de uitspraak in de rechtzaak die hij tegen de Minister van Veiligheid had aangespannen. Claimende te weten hoe de Cyberische samenleving in elkaar zat mag het toch wel lichtelijk verbazend genoemd worden dat hij erop rekende de rechtzaak te winnen. Ook opmerkelijk was dat hij de rechters beschuldigde van vriendjespolitiek. Hij die zelf heeft behoord tot de VR, het orgaan dat de rechters levert, zou toch wel beter moeten weten, in plaats van anderen de schuld te geven van zijn ontslag. Gelukkig voor de mensen die de mandarijn die denkt dat hij een sinaasappel is niet kunnen missen heeft ICE KING beloofd misschien terug te keren.

Leave a Reply