Zuil

Auteur: Webb_cam

Verveeld pakt de havenarbeider zijn pakje shag uit de knapzak. Nog voordat hij zijn sigaret aan kan steken, wordt deze uit zijn mond geslagen door een woedende opzichter. Idioot!, schreeuwt de man furieus, je zit op 40.000 gram buskruit!

Nauwlettend werd het in de gaten gehouden: de op handen staande revolte bleef binnen de muren van het Monapolese havenkwartier. Althans, dat was de bedoeling. De spionagesatellieten, handig vermomd als bakens van MinicoVision, merkten een wel heel grote activiteit op rond de haven van de naar onafhankelijkheid snakkende provincie Digitalië: 10 squst dodelijk buskruit ligt in ondergrondse bunkers te wachten op het knallende begin van de opstand.

Economisch stelt Digitalië niets voor. Cyberië kan prima zonder, de handel verloopt toch al moeizaam over de Valuta, en een nieuwe munteenheid zou de doodssteek betekenen voor de Monapolese handel. Met hun tonnetjes explosieven kunnen ze zelfmoordschepen bemannen en de haven van Eurodam opblazen, waarmee Cyberië wordt afgesloten van het oproerkraaiende eilandje. Big Deal.

Het leuke is dat Cyberië wel een aanslag aan kan. Daarentegen, als je iemand op Monapoli neer knuppelt, schakel je daarmee al de halve bevolking uit. Het wordt een ongelijke strijd als de Cruso’s het opnemen tegen Cyberië, maar diep in mijn hart heb ik daar wel zin in. Want het blijven afvalligen en criminelen, samengehokt op een klein eilandje, jaloers samenspannend tegen de goedlopende economie van het bloeiende Cyberië. Laat ze maar komen!

Leave a Reply