Politiek saai? Dus niet!

Auteur: Gizmo123

De politiek in ons land stond lange tijd bekend als saai en ondoorzichtig. Maar waar het ondoorzichtige gedeelte alleen maar vergroot is, is het saaie gedeelte geheel verdwenen. Er wordt dan nog wel nauwelijks wat werk verricht door de parlementariërs en de ministers, maar ze hebben in ieder geval de aandacht van het volk weten te trekken. Maar zeker niet op een positieve manier. Een zeer groot gedeelte van de bevolking ziet de aangestelde parlementariërs liever nu vertrekken dan na de volgende verkiezingen, want de onvrede is groot onder de bevolking. Veel inwoners hekelen de trage gang van zaken in het land; bijna 6 maanden hadden de parlementariërs nodig om enigszins op gang te komen, maar nu ze eindelijk mogen werken doen ze nog niets.

Neem bijvoorbeeld Michel Hutman, Minister van Sociale Zaken. De start van deze nieuwe minister was veel belovend, omdat hij tegen de regels van de wet toch zijn ministerie opstartte, terwijl dit niet mocht volgens het parlement omdat er nog geen regeerakkoord was. Hutman trok zich hier niets van aan, en ging met goede moed van start. Maar bij de start bleef het. Michiel Hutman startte een zielig aftrek van de Help de Medemens-organisatie en werd direct geconfronteerd met tegenwerking vanuit het volk. Zij wilde geen tweede HDMM, want de eerste was meer dan genoeg. Het leek er gewoon meer op dat de minister een aversie had tegen de organisatie. Na dit geflopte idee kwam de minster nog met enkele kleine zaken die allemaal een even roemloze dood stierven.

Een nog mooier voorbeeld is Milou, de inmiddels afgetreden presidente van ons land. Milou had de grootste plannen bij de vorige verkiezingen, die zij toen met overmacht won,

maar besloot toen om het presidentsschap over te laten aan haar tweede man ICE KING. Dit jaar won Milou wederom met overtuiging de verkiezingen, en ditmaal was ze wel bereid het presidentsschap op zich te nemen. Een grove fout bleek later, Milou en haar partij ondervonden hevige weerstand van de andere partijen.

Door het gedrag van de andere partijen wist ze met haar partij geen regeerakkoord te sluiten, waardoor het parlement en de ministers hun taak niet mochten uitvoeren. De andere partijen zeiden te handelen naar de wil van het volk, maar zou het volk wel willen dat het land bestuurloos is? En dat de parlementariërs elke week meer dan 100 ISH aan salaris ontvangen, en niet werken voor hun geld? Ik denk dat u zelf het antwoord wel weet.

Is er nog iemand in het parlement die wel er boven uitsteekt? Ja gelukkig wel: TheBlueClan is één van de weinigen die wel goed werkt, ook al wilde hij het loon niet in ontvangst nemen. Hij diende wel 2 voorstellen in, maar kreeg weinig reactie omdat de andere leden van het Parlement hun handel of hun vakantie belangrijker vonden. Nu Milou ontslagen is moet er een nieuwe president aangesteld worden. Volgens de regels zou dit fchans2 moeten worden, maar ik denk als we het volk laten spreken dat het zonder twijfel TheBlueClan wordt.

Ook de laconieke houding van het Parlement over de bedreigingen uit onze provincie Digitalie, wekt verbazing op. Het Parlement onderschat duidelijk het gevaar uit deze hoek. Het zijn maar een paar mensen die zich willen afscheiden van ons land, maar deze mensen hebben wel genoeg middelen en contacten om ons land ernstig te ontwrichten.

Al met al zal de politiek beter hun werk moeten gaan doen, om het vertrouwen van de bevolking terug te winnen. Misschien komt het ooit nog goed met onze politiek, maar veel vertrouwen heb ik er niet in.

Leave a Reply