Politiek, je krijgt er wat van

Auteur: Lucius

Waar het de eerste uren van de nieuwe periode allemaal perfect op rolletjes liep, konden natuurlijk – ik zeg natuurlijk; het is al een soort traditie – de problemen in het Parlement uitblijven. Allereerst was er het punt of zofona nu wel of niet lid mocht zijn van het Parlement. Aan het begin van de periode had hij geen Parlements-status, wat betekende dat hij geen Parlementariër was. Naar eigen zeggen had zofona geen doorgang kunnen vinden tot de ambassade, en zo niet zijn stem kon uitbrengen op de ministerverkiezingen, en hierop staat ontslag.

President Remco Bogaard wilde echter blijkbaar een goede beurt maken en liet, op advies van de Veteranen Raad, deze periode onder leiding van Webb_cam, zofona `terugtreden` of `blijven`, hoe je het noemen wilt. En daar was natuurlijk vinny als de kippen bij om zijn eigen partijgenoot een motie van wantrouwen aan te smeren. De motie werd weggelachen door het Parlement (0-19).

Het was het enige opstootje. Dacht men. Opeens was de MvO-club een paar uur `dicht`. De MvO was spoorloos verdwenen. Michiel Hutman, de persoon in kwestie, stond al onder lichte druk omdat hij verscheidene scholen zomaar zou hebben goedgekeurd, die geen site hadden of waar de Algemene Voorwaarden niet online stonden. Echter gebeurde er niks, er kwam niemand, er was niemand.

Is er niet alleen slechts nieuws uit de politiek te melden. Neem nou bijvoorbeeld Battery, de Minister van Financiën. Dat is nu de ideale man op de ideale plek. Actief, betrouwbaar en ook nog eens kwalitatief goed. Minder hoor je echter weer van bijvoorbeeld erikunited of thijs-goedgebeure, een zeer onervaren man op een toch gevaarlijke post. Kan hij de druk van eventuele terreur aan?

Kortom: de politiek begon goed, maar zoals vanouds werd er weer vlug met moties geworpen. Gelukkig vielen er geen koppen.

Leave a Reply