Cogito ergo sum

Auteur: Cent

Sommigen vinden The Miniconomist te negatief. Ik wil dit graag bekritiseren. Cyberië had nooit het Cyberië dat het nu is kunnen zijn, als mensen niet zo enorm negatief waren geweest. Mensen die alles bekritiseren zorgen juist voor een zo goed, waterdicht mogelijk wetboek, een zo perfect mogelijk parlement; dus een zo goed mogelijke maatschappij. Cogito ergo sum, luidt een Latijns spreekwoord. Ik denk, dus ik ben. Onze maatschappij rust dus, voor een groot deel, op vervelende, zeikerige mannetjes. Ik ben echter trots op die mannetjes. Perfectionisten vind ik bij nader inzien een beter woord. Ik heb inmiddels al twee cursussen voltooid, maar niet de mogelijkheid gehad om een examen af te leggen. Tot diep in de nacht heb ik door zitten werken. Nu zit ik me echter fluitend, met mijn benen op m�n bureau, stierlijk te vervelen. Ik wacht op de nieuwe Minister van Onderwijs.

Wie anders dan de Perfectionisten hadden eindelijk eens voor een nieuwe opvolger kunnen zorgen? Alle respect voor ex-Minister van Onderwijs Michiel Hutman, maar het liep nou niet bepaald lekker. Hij werd bekritiseerd, waardoor hij uiteindelijk stopte en er een opvolger moet worden gekozen. Precies, door de Perfectionisten.

Wat ik duidelijk wil maken, is dat we door moeten gaan met denken, om te blijven bestaan. We moeten allemaal Perfectionisten worden, we moeten allemaal gaan bekritiseren. Cogitamus ergo sumus. Wij denken, dus wij zijn.

Leave a Reply