De politiek groeit

Auteur: Lucius

Wanneer men deze titel, een personificatie, leest, zal men denken wat een schrijver daarmee bedoelt. De politiek kan groeien op verschillende manieren: de Parlementariërs kunnen kwalitatief beter worden, er kan meer belangstelling voor komen of de politiek groeit écht, omdat er ook direct meer stichtingen bijkomen met betrekking tot de politiek. En wat de schrijver hier bedoelt, is niet de vraag, maar het antwoord. Het is het antwoord op wat gaande is in de maatschappij; de politiek groeit.

Langzamerhand lijkt het dan toch te komen. Mensen, die normaal thuis bleven en liever bij hun winkel bleven of voor de televisie bleven hangen, dachten: Laat ik maar eens naar het Parlement gaan. En zo, na heel wat smeekbeden van andere Parlementariërs en overige mensen die geïnteresseerd waren in de politiek ontstond zo het idee dat het nog goed zou kunnen komen. Onder leiding van vooral Battery en zofona, de beste Parlementariërs van deze periode, kwam het weer een beetje op gang en men probeerde zelfs wat wetsvoorstellen in te leveren. Echter, het komt te laat. Het leed was al geleden. De littekens die Cyberië deze periode met de politiek heeft opgelopen verdwijnen niet meer. Ze staan er; en geven eigenlijk de totale politiek aan. Periodes lang.

Is er dan geen goed nieuws? Tuurlijk wel! Deze periode is er immers veel belangstelling gekomen voor die politiek. Enthousiaste mensen staan klaar om volop mee te doen in de verkiezingsstrijd en proberen zo een zetel te veroveren in het Parlement. En dit gebeurt op een manier die natuurlijk ook al herkenbaar is; vele nieuwe partijen. Zo zijn er de laatste vijf dagen maar liefs zeven partijen opgericht. En wat willen deze mensen? Allemaal willen zij een beter Cyberië, echter wel op hun eigen manier.

Om geen chaos te krijgen bij de verkiezingen besloot zelfs de Overheid in te grijpen, en dat gebeurt niet vaak op politiek gebied; alle partijen die geen officiële website hadden, waar standpunten openbaar stonden, werden opgeheven en verwezen naar de deur.

Politiek groeit weliswaar maar krimpt toch weer in een. Want; alleen de grootste zullen blijven bestaan. Kleintjes zullen op de afgrond blijven leven maar de grote zullen blijven bestaan, en alleen maar groter worden. Jawel, de politiek groeit.

Leave a Reply