SuperCoI, Superbedrieger

Auteur: Fowel

Wat begon met een simpel dreigement en een Minister van Veiligheid die te pas en te onpas, maar zonder daadwerkelijk succes te boeken, overal waarschuwde voor bomaanslagen liep op de traditionele rustdag uit tot een waar media-spektakel waar een terroristische organisatie, een politieke partij, twee burgervaders, een Cyberische Super Captain of Industry en diens naamgenoot te Digitalië bij betrokken waren. Een mix die leidde tot publiekelijk gezichtsverlies voor een aantal van de betrokkenen.

Na de aanslagen, waarbij vooral Eurodam zwaar getroffen werd, kwam Yourzo Savatoro in een korte persconferentie uitleggen met welke redenen deze hele organisatie opgezet was. Tevens werden de namen genoemd van enkele betrokkenen, maar uit informatie van een insider die om begrijpelijke redenen anoniem wenst te blijven bleek dat de ledenlijst niet compleet was. De bommenhandelaar gelaarsdekat, die bijna twintig bommen had geproduceerd voor de terroristengroep, financieel ondersteund door de voormalige burgervader van Tripolire via kavel-transacties, bomen-exporten en waarschijnlijk nog andere manieren bleek niet in de publiciteit te willen staan.

Frappant was dat in Cyberië gelaarsdekat1 financiële steun verleende aan slachtoffers van de bomaanslagen die mede gepleegd waren door zijn naamgenoot. In naam van de Sociale Partij maakte de Eurodamse groothandelaar 200 ISH over naar slachtoffers, uiteraard in de hoop deze over te halen om tijdens de verkiezingen die in minder dan een week zouden plaatsvinden op hem te stemmen. Begrijpelijkerwijs zag gelaarsdekat1 dan ook niet graag zijn naamgenoot gemeld op de NewsFeed als terrorist. Diezelfde terrorist gelaarsdekat kwam dan ook al snel klagen over het geruchtmakende bericht, wat uiteindelijk resulteerde in een stelligste ontkenning dat hij ooit bommen heeft geproduceerd voor het terroristen-netwerk, een leugen die ondertussen door meerdere bronnen is gelogenstraft.

Naast het uitkomen van dit bewuste bedrog van zijn naamgenoot leed het imago van de Super CoI nog meer schade op doordat de partijvoorzitter van SP hem, tezamen met Stefan S en matthijsje, ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen, uit de partij zette. En waar remcowouter met deze reactie veel lof oogstte, lijkt het voorlopig gedaan met gelaarsdekat1`s politieke aspiraties, ondanks wederom een ontkenning van betrokkenheid.

Leave a Reply