Moet Cyberië de strijdbijl weer opgraven?

Auteur: Webb_cam

Nu Cyberië het toneel is van goed gepland terrorisme, afkomstig uit Digitalië, rijst bij veel burgers de vraag of er niet eens aan oorlog moet worden gedacht. Het was sksmit die het eerder vandaag durfde uit te spreken, waarmee hij tegen de schenen trapt van het voorzichtige Parlement. De oud-burgemeester voegde eraan toe dat hij nog wel een raket had staan uit de koude oorlog tussen Cyberië en Japan, net als Tha Game Master en zofona die beiden een groot aantal projectielen hebben vervaardigd. Hoewel een onderzoek uit zal moeten wijzen of de raketten na een korte onderhoudsbeurt geschikt zijn voor gebruik, is nog lang niet zeker of het ooit zover komt; de pitbullmentaliteit van Digitaliaanse kopstukken zal ongetwijfeld leiden tot een overzeese guerrillaoorlog.

Het meest ironische aan de aanslagen is dat ze, volgens de terreurorganisatie die deze opeisten, werden begaan omdat het laatste resterende Veteranen Raad-lid uit de adviesraad is gezet. Dubieus is trouwens dat tha_gecko zelf verklaarde dat hij het eens was met het besluit. Maar dat terzijde: zoals algemeen bekend heeft de Veteranen Raad een grensoverstijgende invloed, en heeft Cyberië zelf even weinig in te brengen in de samenstelling als het kleine soevereine staatje waar de Senaat regeert. Het vermoeden is dan ook dat de drijfveer van de Digitaliaanse terreur een is met meer diepgang en logica.

Een belangrijke vraag is of Cyberië zichzelf serieus kan nemen wanneer het de huidige situatie accepteert. Nagenoeg geen actie is ondernomen nadat de eerste grijze pakketjes ontploften, en de president lijkt samen met actieve parlementariërs de taak van de Minister van Veiligheid te hebben overgenomen; eerder al heeft kleinez al vijftien keer ongehinderd kunnen schieten op Cyberisch grondgebied. Over de 150 mensen zijn al ernstig gewond geraakt bij de aanslagen, en dat aantal lijkt alleen maar te stijgen; naar verluid beschikken de terroristen uit Digitalië over minstens negentien bommen, waarvan er nog een aantal resteren.

Hoewel Cyberië lange tijd zorgvuldig gewaakt heeft over het heilige stukje grond voor het Parlement, alwaar de strijdbijl symbolisch ligt begraven, kijken veel afgevaardigden bij het binnengaan vertwijfeld naar de schep die uitnodigend in de aarde staat. Neemt iemand het initiatief?

Leave a Reply