PvdA stevig in zadel

Auteur: Redactie

Voor de derde keer op rij is de Partij voor de Armen (PvdA) verkozen tot grootste partij in het Cyberische Parlement. Dankzij stemmentrekkers als Cent, Antonio Alvarez en Tha Master 007 behaalde partij opnieuw zes zetels, één meer dan de Sociale Partij (SP) van de populaire lijsttrekker gelaarsdekat1. Vier zetels waren er voor SPAM en het nieuwe VHC. De overige partijen vielen onder de grens van 8%.

De PvdA schoof namens Lucius direct lijsttrekker Cent naar voren als nieuwe President, hetgeen tot discussie leidde bij de VR over diens verleden. Ook de samenstelling van het nieuwe Parlement, met onervaren en onbekende leden als Inopinino en DHA boeing, leidde tot veel commentaar bij ervaren politici. Zelfs de Overheid gaf in de wandelgangen aan de uitslag niet helemaal te begrijpen. Waarom verkiest men een newby boven een zeer ervaren politicus als m1n1conomy?, vroeg een medewerker zich af. De kiescommissie sloot fraude direct uit en verklaarde slechts enkele stemmen te hebben afgekeurd. Het totaal aantal stemmen van 547 lag in lijn met dat van vorige verkiezingen.

Bij de gelijktijdig gehouden burgemeesterverkiezingen behield Tha Game Master zijn ambtszetel in Eurodam. In de op één na grootste stad van het land, Bahthoevedorp, behaalde ex-President arjanisme een zege ten koste van eeuwige tweede Graeck. Nog spannender waren de verkiezingen in Kronenburg, waar koen202 met één stem verschil won van ex-burgemeester zofona.

Duidelijke overwinningen waren er voor MoleM (Zwollar), Antonio Savatoro (Tripolire), Heyy (YenVille) en pino1 (Roebelarendsveen). De laatste twee werden herkozen. In El Peso (de_seuntiens) en Monapoli (tha_gecko) genoten twee voormalig burgemeesters het vertrouwen van het volk. Op de Senaatsverkiezingen kreeg een van de oprichters ervan, kleinez, de meeste stemmen.

Leave a Reply