Eenmansfracties mogelijk in de toekomst

Auteur: The Socialist

Het is de schrik van iedere partij; net niet in het Parlement komen. Partijen vallen uit elkaar, doen wanhoopspogingen of stoppen helemaal omdat ze net een paar tiende van een procent te weinig stemmen hebben getrokken. Ons kiesstelsel zit namelijk zo in elkaar dat je minimaal 8% van de stemmen, oftewel 2 zetels, nodig hebt om in het Parlement te komen. Hier komt echter verandering in.

SPAM Parlementariër TheBlueClan is altijd een groot voorstander geweest van een verandering in de kieswet. Deze wilde namelijk al sinds een aantal handelsperiodes de mogelijkheid tot het vormen van eenmansfracties bieden. Eenmansfracties doen het land goed en geven zo ook kleinere partijen de kans om met verfrissende ideeën in het Parlement te zetelen aldus de Parlementariër. Tot grote spijt van TheBlueClan kon deze wet vorige handelsperiode niet worden doorgevoerd. De reden? PvdA Parlementariërs onthielden zich van stemmen op het voorstel waardoor deze geen doorgang kon vinden. De reden waarom ze niet stemden is tot op de dag van vandaag een raadsel.

Met goede moed echter startte TheBlueClan weer de discussie in het Parlement. Tot grote vreugde bleken er bijna alleen maar voorstanders te zijn. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de wet vervolgens werd aangenomen in de stemming.

Of deze wijziging het land echt goed gaat doen is vooralsnog de vraag. Wat in ieder geval zeker is, is dat we voortaan een stuk kleurrijkere regeringen zullen krijgen met frisse ideeën die zich niet de mond laten snoeren door machtige partijleiders.

Leave a Reply