Het moderne fascisme

Auteur: The Socialist

Iedereen kent de fascistische tijden van Hitler en Mussolini nog wel uit de geschiedenisboeken. Ze voerden een schrikbewind in de door hun veroverde gebieden. Naast die verschrikkelijke daden hadden ze ook het rare gedachtegoed dat de ene mens beter was dan de ander. Ja, volgens hen waren er groeperingen die boven anderen stonden, die superieur zouden zijn.

Wie van mening is dat deze gedachten in deze tijd, in onze maatschappij, niet meer bestaan vergist zich deerlijk. Onze maatschappij kent groeperingen die zichzelf boven anderen verheffen. Groeperingen als deze komen helaas ook voor in de vorm van politieke partijen, zelfs partijen die op dit moment in het Parlement zetelen.

Bij wijze van onderzoek diende ik bij een partij een nepverzoek tot lid worden in. Vervolgens kreeg ik van de partijleider te horen dat ik in principe wel lid zou kunnen worden. Of ik ook op de kieslijst kon komen? Wij plaatsen enkel leden met de Advanced status op de kieslijst was het kille antwoord. Ook andere leden van deze partij delen deze gedachte. Een lid gaf onlangs eenzelfde soort van antwoord: Wij moeten alleen maar mensen met een Advanced status als lid. Het is verschrikkelijk dat dit soort semi-fascistische partijen zetels behalen in het Parlement en de mening mogen vertolken van ons, het volk. Echter vinden zij zichzelf te goed om ‘het gewone volk’ te dienen en vinden alleen mensen met handelscapaciteiten รก la Advanced status of hoger goed genoeg om te zetelen in het Parlement.

Wie de vergelijking tussen Hitler en deze hedendaagse politiekers te ver gezocht vind dient nogmaals goed na te denken. Hitler voelde zichzelf alleen, samen met zijn groepering, goed genoeg om te heersen over anderen. Ook deze partijen maken zichzelf schuldig hieraan.

Het is te hopen dat het volk deze mensen niet meer de kans geeft hun mening te vertolken, anders kunnen we nog wel eens rare situaties tegemoet zien.

Leave a Reply