Nieuwsflits

Auteur: Turakamu

Hervorming Parlement

Komende handelsperiode zal het Parlement er heel anders uit komen te zien. Zo zal deze voortaan bestaan uit 15 personen, die bijgestaan worden door 4 Ministers. De Ministers zullen worden gekozen uit het Parlement en worden, na hun verkiezing, opgevolgd door het volgende lid op de kieslijst.

Het departement ‘Veiligheid’, wat nu tot het werkgebied van het (voormalig) Ministerie van Justitie hoort, bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken worden ondergebracht.

Mayorkandidaten

Alhoewel er nog een lange weg gegaan moet worden tot de verkiezingen, hebben verschillende mensen al aangegeven voor Mayor te gaan. Tha Master 007 gaat voor Mayor in Zwollar. kopman1, Tha Game Master (de huidige Mayor van Eurodam) en Erkan.E hebben aangegeven zich beschikbaar te stellen in Eurodam. In Bahthoevedorp hebben huidige Mayor arjanisme en Graeck zich al gemeld, en over de overige steden is nog niets publiekelijk bekend gemaakt.

Bonussen uitgedeeld

Roebelarendsveen heeft als gevolg van een hoge inwonersgroei van ruim 24% een bonus gekregen van 100 ISH per inwoner. Ook Eurodam en Tripolire hadden een bovengemiddelde inwonersgroei en ontvingen daarom een bonus van 50 ISH per inwoner. Gemiddeld was de inwonersgroei per stad 11%.

Geweld op straat

Nadat politicus Remco Bogaard verscheidene malen werd neergeschoten, is ook tha_gecko, burgemeester van Monapoli, getroffen door een aanslag. Parlementslid podje heeft laten doorschemeren dat hij verantwoordelijk is, waarop Minister van Justitie / Veiligheid Battery de Parlementariƫr aanklaagt wegens het overtreden van meerdere wetten; er dreigt een boete en ontslag voor podje. Battery is zelf ook het slachtoffer geworden van een aanslag.

Leave a Reply