PvdA verklaard

Auteur: Fowel

P, de P van paljas. De Partij voor de Armen wordt gezien als de paljas van de politiek, omdat ze, volgens andere politici, nog altijd niks hebben klaargespeeld. Een vreemd verwijt, want de PvdA won wel al meerdere keren achter elkaar de verkiezingen.

V, de V van vinny. Deze persoon was de drijvende kracht achter het succes van de PvdA. En hoewel hij zich, als hij zich weer eens in de nesten had gewerkt, altijd uitkletste met het argument dat het bestuur verantwoordelijk was en hij niet, weet iedereen dat hij de feitelijke bestuurder was.

D, de D van donquichotterie. De PvdA is niet in de ware zin van het woord een Don Quichot, het gevecht tegen armoede is namelijk niet een dwaas ideaal. Maar de manier waarop er wordt gevochten tegen armoede, namelijk door onervaren Parlementariers in het hol van de leeuw te gooien, nauwelijks tot geen wetsvoorstellen in te dienen en een onnavolgbare bestuursstructuur erop na te houden is bepaald niet te bestempelen als zinnig.

A, de A van achterban. De PvdA beweert een grote achterban te hebben, en dat blijkt ook wel zo te zijn, als men kijkt naar de verkiezingsresultaten. Echter bestaat die achterban vooral uit mensen die niet kijken naar inhoud of prestaties, maar die puur op de naam stemmen. De PvdA moet het dus vooral hebben van de nieuwkomers, een achterban die snel vergankelijk is. Hoe de volgende verkiezingen verlopen valt dus nog maar te bezien.

Leave a Reply