Verhuizen populair

Auteur: Redactie

Enkele maanden geleden spraken Overheidsfunctionarissen openbaar hun wens uit om YenVille impopulair te maken bij de massa en voort te laten bestaan als exclusief rijkeluisdorp. Inmiddels behoort de stad tot de top 5 grootste steden, volgens de laatste metingen van de inwoneraantallen door de Overheid. De sterke groei van YenVille was niet het enige opvallende gegeven van de meting: Roebelarendsveen is opgestoomd tot de derde grootste plaats van het land, terwijl het ooit zo populaire Monapoli is afgezakt naar een schamele zevende plaats. Is verhuizen populair geworden bij de conservatieve berg- en eilandbewoners?

Afgelopen zondag werden door de Overheid nieuwe budgetten verstrekt aan de negen steden in Cyberië en Digitalië. Naast de traditionele meetfactoren, de inwonergroei, het milieubeleid en de infrastructuur, werd er ditmaal ook gekeken naar het relatieve aantal diefstallen per stad. En ook die gegevens waren soms opzienbarend. In YenVille, Zwollar en Tripolire vonden nauwelijks diefstallen plaats, terwijl Eurodam, Monapoli en El Peso de dieven nauwelijks aankunnen. Is dat zo opzienbarend? Nee, stellen Cyberische historici. Vooral YenVille en Zwollar zijn steden met een grote sociale controle. Een hoofdstad heeft per definitie meer te maken met criminaliteit, en El Peso, tja, dat behoeft geen toelichting. Het opvallendst is de relatieve rust in Tripolire, waar wapenhandel aan de orde van de dag is.

Terwijl de criminaliteits- en groeicijfers menig analist verbaasden, leverden de milieu- en wegenindices weinig verrassingen op. Het meeste aandacht aan het milieu werd besteed in Zwollar, met een kavelstaatindex van 95. Alle steden scoorden boven de vereiste grens van 70, waarbij Eurodam hekkensluiter was met 73. De beste infrastructuur lag, traditioneel, in Monapoli, gevolgd door El Peso en Tripolire. YenVille had het slechtse wegenbeleid en moest het dus vooral hebben van de enorme inwonergroei (+300% sinds begin maart) en het goede veiligheidsbeleid.

De Overheid heeft wel een verklaring voor de ogenschijnlijk grote migratiestromen tussen steden. De samenstelling van de bevolking wordt door een groeiend deel bepaald door buitenlandse studenten, die soms tijdelijk in het land aanwezig zijn. Als die besluiten hun tenten allemaal in YenVille op te zetten, kan het gebeuren dat het dorpje opeens tot de grote steden behoort. Aan de andere kant zou het kunnen zijn dat handelaren nu eindelijk de voordelen van YenVille inzien, zoals een hoge concentratie grondstoffen. Deze redenatie zou ook de beperkte groei van Monapoli kunnen verklaren, waar studenten niet welkom zijn. Of ondernemers vluchten voor het verwachte geweld in de regio, aldus een woordvoerder.

Door de sterke groei van het aantal inwoners ontving YenVille het relatief hoogste budget per inwoner. Over twee weken zal er een nieuwe budgetronde plaatsvinden en burgemeesters dringen er bij de Overheid op aan om dan alleen de echte actieve inwoners mee te tellen. Een deel van de huidige groep verliet donderdag de grens toen de Overheid, zoals aangekondigd, entree hief voor het verblijf in de bergstaat. Exacte cijfers over de daling van de groep actieve inwoners zijn niet bekend.

Actieve inwoners per stad (per 30/04):

Eurodam 405

Bhoevedorp 181

Rveen 109

Kronenburg 102

YenVille 100

Zwollar 98

Monapoli 96

Tripolire 80

El Peso 76

Leave a Reply