Parlementaire zaken

Auteur: Minister van Binnenlandse Zaken

Het was vrij rustig achter de gesloten deuren van het parlementsgebouw. De verschillende regeringspartijen bekritiseerden, bij gebrek aan discussiestof, met name elkaar.

Twee wetsvoorstellen werden aangenomen; een wijziging van Artikel 21 (COE, AXXI) en de auteursrechtwet (Battery, SPAM). Troel (LS) miste helaas beide stemmingen, en werd dan ook zonder pardon van haar Parlementariër-status en passief kiesrecht beroofd voor twee handelsperiodes.

TheBlueClan (SPAM) wilde vorige handelsperiode de post Veiligheid onderbrengen bij Binnenlandse Zaken, in plaats van bij Justitie & Veiligheid. De Overheid stak hier echt een stokje voor; er werd een wetsvoorstel gebruikt om twee dingen te veranderen (verkleining van het Parlement en hervorming van het kabinet). Wederom peilt TheBlueClan de meningen over de hervorming en zal het wetsvoorstel waarschijnlijk spoedig indienen.

Wie de grootste kanshebber op de meeste zetels bij de verkiezingen is, is nog niet duidelijk. PvdA heeft vooralsnog de meeste leden, namelijk 30, weten te werven, SPAM volgt met 20. Favoriet AXXI staat derde met 17 leden. LS is hekkensluiter met 11 leden.

Leave a Reply