Bedankt voor de medewerking

Auteur: Gordon Gecko

De afgelopen periode was sprake van een belangrijke toename van de criminaliteit ten opzichte van de vorige periode. Dit wordt met name veroorzaakt door het alom geprezen ruimere toelatingsbeleid op de vulkaan. Eerlijk duurt het langst, en gelukkig begrijpt een steeds groter gedeelte van de bevolking dat.

We leggen het nog maar eens een keer uit. Misdaad loont niet, en er zijn geen mogelijkheden om te profiteren van het systeem. Het verkopen van veel te dure spullen aan de subaccount van een vriendje valt altijd op. Het beïnvloeden van koersen ook, net als het benadelen van (minderheids)aandeelhouders van een MV, het overboeken van grote bedragen of het meerdere malen stemmen. Om maar eens wat te noemen.

Wederom zijn er geen cheaterstatussen uitgedeeld op voordracht van het CBI. Wel is een ongewenste vreemdeling het land uit gezet, en zijn er een groot aantal boetes en waarschuwingen uitgedeeld. In een tweetal gevallen heeft de directeur van het CBI rechtstreeks vragen gesteld aan ondernemers, welke overigens niet werden beantwoord. Dat is onverstandig, want de boetes kunnen daardoor een stuk hoger uitvallen.

Mijn dank gaat uit naar alle inwoners die onze samenleving op een faire wijze benaderen, en met name de medewerkers van het CBI en de oplettende burgers die ons op (mogelijke) mistanden wijzen. Bedankt voor de medewerking!

Leave a Reply