SPAM neemt roer over

Auteur: Redactie

Met een imposante kieslijst en een nipte overwinning heeft SPAM zaterdag de parlementsverkiezingen gewonnen ten koste van de PvdA. Beide partijen behaalden 5 zetels in het 15-koppige Parlement. Lijst Solidariteit (LS) kwam op drie zetels, terwijl debutant DVV ook in de prijzen viel met twee zetels.

De PvdA behaalde haar vijf zetels voornamelijk dankzij lijsttrekker Cent, die recentelijk werd gekozen tot Politicus van de Maand. De actieve Cent kreeg 32 stemmen, maar liefst 13% van het totaal van 238 stemmen, een tegenvallende opkomst. De huidige YenVillse burgervader frekie was ook onverwacht populair met 22 stemmen. De stemmen voor SPAM werden daarentegen verspreid over zwaargewichten Battery, m1n1conomy en de sociaal betrokken judas.

De burgemeesterverkiezingen, die vrijdag en zaterdag gelijktijdig werden gehouden, leverden weinig verrassingen op. Alleen de uitgesproken overwinning van Marcotjuh in YenVille en de verkiezing van de relatief onbekende Suehtomit in Tripolire vielen op, terwijl de herverkiezing van themini en zofona in respectievelijk Roebelarendsveen en Kronenburg weinig wenkbrauwen deden fronsen. Gelaarsdekat1 in Eurodam en fchans2 in Bahthoevedorp besloten het nogmaals te proberen en Leonardo Savatoro verhuisde speciaal naar Monapoli om daar opnieuw burgemeester te worden.

De Pesoanen gaven bytertje een nieuwe kans, die direct zijn plannen bekend maakte. In Zwollar ten slotte gaf men de voorkeur aan Tha Master 007, die recent nog bestraft werd voor aandelenmanipulatie.

De kiescommissie keurde slechts 1 stem af, tot blijdschap van het CBI. Cyberiërs lijken eindelijk in te zien hoe je normaal moet stemmen, aldus een woordvoerder.

Leave a Reply