Geweld teistert Cyberie

Auteur: Joep_Eerlijk

Het is al weer eventjes geleden dat Digitaliaanse inwoners het parlement aanvielen. Maar daar is een einde aan gekomen. Waar de Digitaliaanse inwoners eerder werden afgeschrikt door de enorm hoge boetes die het Cyberische parlement had in gesteld, nu laten ze echter zien dat ze niet langer afgeschrokken worden door de boetes. In 2 dagen tijd zijn President The Socialist, De minister van Bizasa M1n1conomy en de parlementsleden Agent_under_fire en The Waiter zo erg beschoten dat ze naar Nederland moesten om behandeld te worden voor hun verwondingen. Ook de vervangende president Remco Bogaard is meerdere keren beschoten.

Cyberie blijft achter met vragen zoals, wie hebben dit gedaan en waar halen ze het geld vandaan? Het antwoord hierop is niet al te moeilijk. De daders zijn, volgens de geruchten, de inmiddels beruchte Sandertje19, Big Daddy en Marsupilami1. De laatste 2 vooral omdat ze een berucht rood teken hebben. Waar ze het geld vandaan halen is met deze namen ook niet erg moeilijk te raden. Deze 3 zijn namelijk naast topcriminelen ook tophandelaren. Vermoedelijk hebben ze dus allereerst gehandeld om zo geld in te zamelen om zo de hoge boetes in Cyberie te kunnen betalen. Sandertje19 was al eerder in het nieuws doordat hij de Duitse ambassadrice Monika Klein zou hebben beschoten. Dat samen met de schietpartij op het parlement maakt hem onderhand niet een geliefd persoon. Dat Big Daddy samen met Marsupilami1 nu ook samen werken met de Digitalianen is echter opvallend. Waar Big Daddy eerder altijd een trouwe officer in Eurodam was, en waar het leek dat hij zijn hart verknocht had aan deze hoofdstad van Cyberië, lijkt hij nu veranderd te zijn in een meedogenloze crimineel die zich tegen het land van zijn geliefde stad keert. Hetzelfde geld voor Marsupilami1 die erg gehecht leek te zijn aan Kronenburg.

De belangrijkste vraag voor Cyberië is echter wat moeten we doen om de veiligheid te verbeteren nu het �hoge-boete-systeem� niet werkt?
Aan het begin van de ronde leken ze een oplossing gevonden te hebben door een zogenaamde Visum in te voeren. Dat idee is al goedgekeurd door het parlement en naar de Federals gestuurd. Maar of dit de oplossing is voor het parlement om meer veiligheid te kunnen garanderen naar de burgers is maar de vraag. Wellicht is er nog iets nodig om meer veiligheid te krijgen in de samenleving. Een geschikt idee bedenken is echter lastig, omdat de handel er zo min mogelijk last van moet hebben.

Op het moment van schrijven heeft de Virtuaanse organisatie DuFF via de Virtuaanse ambassadeur in Cyberie laten weten dat zij de verantwoordelijkheid opeisen voor enkele bomaanslagen. Dat nu ook Virtua naar de wapens grijpt is erg onverwachts. Virtua had al een tijdje een vriendschappelijke band met Digitalie. Vermoedelijk heeft Digitalie de bommen aan Virtua geleverd en vervolgens hebben de Virtuianen die bommen geplaatst. Eerder was Virtua altijd de politieke opponent van Cyberie. Er is dan ook verontwaardigd gereageerd op dat “Virtua zich verlaagd tot het gebruiken van geweld gebruikt om iets af te dwingen”.

Hoe dit alles zal aflopen zullen we vanzelf zien. Echter lijkt het er wel op dat door alle aanslagen de zoektocht naar de onderzoekers steeds meer naar de achtergrond is geschoven. Ook daar moet, naast de zorgen om de veiligheid, in het parlement rekening mee gehouden worden.

Leave a Reply