Roerige tijden

Auteur: Philosopher

Een tijdlang heb ik deel uitgemaakt van het parlement en de regering. Maar nu, sinds de laatste vulkaansuitbarsting slaap ik op een bankje in Central Park of Eurodam City. Ik heb ervan genoten; zo nu en dan het parlement binnenlopen om te kijken hoe het allemaal liep, soms het Achterkamertje opzoekend om de discussies van burgers onderling en met politici te beluisteren. Maar nooit nam ik actief deel aan de discussies, die soms hoog oplaaiden.

Met lede ogen heb ik toe moeten zien hoe het parlement voor de zoveelste keer naar een activiteitsniveau gezakt is wat de nul nadert. De heren parlementariërs vonden het zelfs niet meer nodig om op een wetsvoorstel van het actieve parlementslid Tze te stemmen.

Misschien is dat wel de rede dat ik Digitaliaans Belang steun. Om deze wantoestanden aan te pakken in het parlement. Om orde op zaken te stellen. Om vrede te bereiken.

Want laten we nu eerlijk zijn, is het voor de politici leuk geweest de afgelopen tijd? Neen. Het is een hel voor politici. Hoeveel presidenten zijn er al wel niet afgevoerd naar Nederland met een massa aan schotwonden? Hoeveel parlementsleden hebben al wel niet aan den lijve moeten ondervinden wat er gebeurt als je een aggressief buitenlands beleid voert? Nee, het is niet leuk geweest, maar ik hoop toch dat het dat weer wordt voor de Cyberiërs. Oók voor de politici.

Leave a Reply