Slechte toekomstvoorspellingen voor parlement

Auteur: Joep Eerlijk

Nog 1 dag voordat de verkiezingen beginnen en ziet het er al slecht uit voor het toekomstig parlement. Naar verwachting zullen er zo weinig mensen zich verkiesbaar stellen dat het parlement niet gevuld zal worden. In het beste geval zijn er 13 mensen die zich verkiesbaar stellen. Aangezien er op zen minst 17 mensen nodig zijn om een kabinet/parlement te vormen ziet het er vanaf het begin af aan al hopeloos uit.

In totaal zijn er 4 partijen die genoeg leden zouden hebben om mee te doen aan de verkiezingen, Dat zijn: MC Vooruit, Vrij Cyberie Eerst, Nationaal Cyberie en Digitaliaans Belang. Slechts 3 partijen hebben de status gekregen van het CoV, DB moet nog gekeurd worden. Slechts 2 partijen (VCE en DB) hebben screening aangevraagd bij de CBI. Aangezien dit verplicht is zou dit kunnen betekenen dat alleen zij mee zouden mogen doen met de verkiezingen. Stel dat toch alle 4 de partijen mee mochten doen, is het toekomstig parlement nog niet uit de problemen. Bijna alle partijen hebben het binnenin erg moeilijk.

Vooral voor Nationaal Cyberie ziet het er naar uit dat ze grote problemen hebben. Nadat de politie een onderzoek had gedaan naar deze oprichter/voorzitter van deze partij, was duidelijk geworden dat VHJ niet een schoon verleden had. Het had namelijk de beruchte ‘rode status’ opgelopen, het was zelfs zo erg dat hij een verbod had gekregen de federatie ooit nog te betreden. Hoe hij onder de schuilnaam ‘VHJ’ toch nog binnen kwam is onduidelijk.
Maar tot overmaat van ramp zijn dat nog niet alle problemen van de NC. De huidige Minister van Sociale Zaken Vincent-Turner die de taak van VHJ overnam heeft te kennen gegeven niet op de kieslijst te willen en te gaan voor Mayor. Ook huidig Minister van Justitie Tresias Aegirsson wil niet verkiesbaar zijn. Ook hebben verscheidene leden aangegeven niet meer lid te willen zijn van de NC. Waarschijnlijk zal de NC maximaal 6 mensen verkiesbaar stellen.

Maar NC is niet de enige die het moeilijk heeft, ook Digitaliaans Belang heeft het moeilijk. Nadat de ex-parlementariërs Sandertje86 en Priest_TK een verbod hebben gekregen op de 2 volgende verkiezingsperioden, lijkt het er op dat alleen COE overblijft. Voor deze voorzitter en huidig Minister van Financiën ziet het er uit dat hij het alleen moet doen. Het komt er op neer dat DB 1 lid verkiesbaar stelt.

Naast NC en DB heeft ook MC Vooruit het lastig. Deze partij die onder leiding staat van de huidig burgemeester van Eurodam Whooty beleeft een lastige periode. Aangezien Whooty zelf zich niet verkiesbaar zal stellen voor het parlement ziet het er naar uit dat MCV helemaal geen mensen zal verkiesbaar stellen.

Alleen Vrij Cyberie Eerst lijkt zijn zaakjes goed op orde te hebben. Ze leveren op het eerste gezicht goede/trouwe parlementariërs en hebben de status en screening aangevraagd. Deze partij levert 4 leden.

Dat het parlementarisch systeem geen toekomst meer heeft wordt al verscheidene handelsperiodes door verschillende mensen geroepen. Ook deze handelsperiode werd dat duidelijk toen er 4 parlementsleden op ondemocratische manier moesten vervangen worden door de Federal Manager. Maar nu wordt men er wel heel duidelijk met de neus er op gedrukt. Wat er aan gedaan gaat worden is nog onduidelijk.

Leave a Reply