De kleinburgelijkheid van Digitalië

Auteur: The Socialist

Digitalië was ooit hét paradijs voor de losgeslagen gangster welke zo snel mogelijk naar het oosten van de Valuta was gevlucht nadat de beschaving zich meester had gemaakt van de Cyberische steden. De politiek kon vergeleken worden met een gemiddelde bananenrepubliek – zover er al van politiek gesproken kon worden, schietpartijen waren aan de orde van de dag en handelaren werden net zo makkelijk bestolen als er producten werden gekocht in Cyberië.

De afgelopen handelsperiodes is er echter iets vreemds waarneembaar. Steeds meer mensen verlangen naar een solide samenleving en een solide politiek. Zo is het Senaat braver dan ooit (de haatuitdragende wetten van de Senatoren daargelaten) en houden ze braaf stemmingen voor ieder wissewasje. Waar ex-Koning Geert lukraak beslissingen nam (zoals het verklaren van Federal Manager tot persona non grata), is de nieuwe koning, marcelbuter, zo vrij om ook voor ieder wissewasje een stemming te openen. Zo wist hij maar niet wat hij moest doen met de nog steeds geldende persona non grata jegens de Federal Manager, dus opende hij braaf een stemming in de Senaat. In plaats van als een man op te treden zoals zijn voorgangers hadden gedaan en zelf de dienst uit te maken, volgende hij braaf de procedure welke er zo subtiel is ingeslopen door de Senatoren.

Momenteel is Digitalië hard op weg een tweede Cyberië te worden, een verachtelijk idee. Digitalië is een land waar absolute dictatuur behoort te heersen en geen halfzachte Senatoren. Senatoren zijn er enkel en alleen voor naar buiten toe, dat de wet hen onderhand meer rechten heeft toebedeeld is een slordigheid geweest welke spoedig gecorrigeerd dient te worden.

Leave a Reply