de Magische Macht van de Machteloze Machthebber

Auteur: COE

Met een sluwe zet wist Vincent – Turner dan eindelijk de hoogste positie van het Cyberische Nationale Bestuur te grijpen. Daar waar politieke tegenstanders er al periodes lang voor hadden gezorgt dat ‘VT’ de Presidentszetel niet in handen kon krijgen, lukte het Vincent – Turner dan toch.

Nadat in de vorige handelsperiode de wet met betrekking tot de presidentsbenoeming was aangepast, was het vrij simpel om president te worden. Zet lukraak 20 mensen op een kieslijst (ongeacht hun kwaliteit) en win de verkiezingen. Vervolgens schuif je jezelf als President naar voren en klaar is kees.

Zo was Vincent – Turner tot machthebber geworden. Maar eenmaal op de Presidentszetel bleek de magische aantrekingskracht van de macht een illusie. Het Presidentschap stelt tegenwoordig vrij weinig voor. Met enkele trucs kun je als machthebber gemakkelijk in het zadel blijven. Blijkbaar was de macht toch te klein voor VT en hij laat weer eens duidelijk zien dat de Cyberische machthebber eigenlijk machteloos is.

Gedesilusioneerd trok Vincent – Turner zich dan ook afgelopen week terug uit de politiek. De positie van machteloze machthebber, die hem al periodes lang magisch had aangetrokken bleek niet machtig genoeg.

Leave a Reply