Verkiezingen beginnen rustig

Auteur: Eindredacteur

Deze handelsperiode was net zo stil als we de afgelopen periodes gewend waren van onze Federatie. Op een wrange grap van enfant terribles Geert en Richard na, welke hen uiteindelijk hun paspoort voor de Federatie kostte, ging alles van een leien dakje. Nou ja, in Virtua en in iets mindere mate ook in Digitalië (waar slechts een nieuwe Koning de troon besteeg na het verplichte aftreden van Geert) dan. In Cyberië was er nog enige hectiek omtrent de herverkiezingen, maar ook dit kwam weer goed terecht al dan niet door de take it easy-houding van de politici.

In Cyberië staan er momenteel minimaal vier partijen te wachten op het startschot van de verkiezingen, te weten Partij, NC (Nationaal Cyberië), VVC (Voor Vrij Cyberië) en LJE (Lijst Joep Eerlijk). PVC (Partij voor Cyberië) wacht op moment van schrijven nog op haar status. Het is ronduit vreemd te noemen dat er niet meer partijen meedoen, daar de ledeneis van 10 personen voor het eerst is afgeschaft, bij wijze van test. Dit houdt in dat partijen met slechts één lid kunnen participeren in de verkiezingen. Experts menen in het uitblijven van meer aanmeldingen voor de Parlementsverkiezingen een duidelijke politieke moeheid onder de bevolking te signaleren.

Immers; welke partij stuurt er hedentendage nog een promotieartikel in? Weinig hedendaagse politici die überhaupt van het bestaan van een verkiezingseditie van de TMC afweten. Tevens is het uiteindelijke plan om de Cyberische politiek te redden op het nippertje opgeschoven, wat kan worden opgevat dat het is afgeschoten door de Federals, misschien wel de doodsteek voor de Cyberische politiek nu ook politiek veteraan Vincent – Turner de strijdbijl heeft weggegooid en zich voorlopig niet meer in de politiek mengt. Als statement treed hij zelfs de laatste 15 minuten van deze handelsperiode af.

In de rest van de Federatie zal het volgende handelsperiode hoogstwaarschijnlijk praktisch hetzelfde zijn als afgelopen periode. In Virtua is de verwachting dat er weer een lage opkomst zal zijn bij de verkiezingen (voor zowel het consulaat als de burgemeesterverkiezingen) en in Digitalië zit vooralsnog marcelbuter I stevig in het zadel. Opvallend punt is echter wel de strijd om de burgemeesterketting van Tripolire; maar liefst 3 tophandelaren hebben aangegeven om de titel te gaan strijden in het dorp wat zo`n twee weken terug amper handelaren trok maar nu floreert als nooit tevoren.

Leave a Reply